Поділитись:

У Луцьку зустрілися ротарійці клубів «Лучеськ» та «Рівне» (фото)

Понеділок, 20 вересня 2021, 17:11
У Луцьку зустрілися ротарійці клубів «Лучеськ» та «Рівне» (фото)

Члени Ротарі клубу Луцька зустрілися із ротарійцями Рівного та представниками інших громадських організацій, які активні на теренах Волині. 

Інтеграційна зустріч відбулася 17 вересня у приміщенні Молодіжного центру Волині, – повідомляють організатори.

Ротарійці – люди, яких об’єднує ідея, думка, гасло «Служіння понад власне я». І саме такі люди є в Луцьку – вони створили Ротарі клуб «Лучеськ».

Окрім членів Ротарі клубу «Лучеськ», Ротарі клубу Рівного та інших громадських організацій, на захід були запрошені гості: підприємці, вчителі, активні громадяни, які хотіли більше дізнатись про ротарійський рух та про ті можливості, які він створює.

За півтора року діяльності ротарійці встигли зробити багато цікавих та корисних справ як для конкретних людей, так і для установ міста.

У 2021 – 2022 році клуб очолює Юлія Гринчук – яскрава особистість, громадська діячка та мисткиня.  Саме вона і провела екскурс і історію Ротарі в Україні та розповіла про діяльність луцького клубу «Лучеськ».

У Луцьку зустрілися ротарійці клубів «Лучеськ» та «Рівне» (фото) 

Присутні з цікавістю слухали й розповідь про діяльність РК «Рівне» від пастпрезидента Ольги Новицької.

Благодійність, озеленення, співпраця та об'єднання за інтересами обговорювалось у дружній компанії за кавою та смаколиками.

Від Євгена Карцева, нинішнього президента Ротарі клубу «Рівне», усі дізнались історію молодіжного руху Ротаракту, його невгамовні проєкти та плани на майбутнє.

За час існування клубу кожен із учасників був активно задіяний у різноманітних заходах: 

  • пошиття захисних масок та їх доставка у навчальні та медичні установи міста;
  • організація конкурсу поезії та малюнків серед дітей;
  • проведення благодійних майстер-класів з мистецтва для «сонячних» діток;
  • збір благодійної допомоги для громадської організації з Луганщини «Ритм нашого життя»; 
  • запровадження гри фінансової грамотності «Життєвий капітал»;
  • налагодження дієвої співпраці з департаментом освіти, Волинською обласною службою зайнятості, Волинською Торгово-Промисловою палатою та ін.

Метою Ротарі є заохочення та підтримка ідеального служіння як основи гідного підприємства, зокрема його заохочення та підтримка:

  • налагодження стосунків для можливості служіння та взаємодопомоги;
  • високі етичні стандарти в бізнесі та професії, визнання гідності усіх корисних занять, удостоєння кожного ротарійця честю служити суспільству;
  • застосування ідеального служіння кожного ротарійця у власному бізнесі та громадському житті;
  • розвиток міжнародного взаєморозуміння, доброї волі та миру завдяки світовому братерському об'єднанню ділових та професійних осіб.

«Луцьк – древнє місто, яке здавна славилось різними інтеграційними подіями, які об’єднували королів, вельмож із різних країв за одним столом. Сподіваємось, що і в сучасному Луцьку ротарійський рух об’єднає за одним столом дієвих небайдужих до життя громади людей, які поза релігійними та позапартійними пристрастями будуть робити конкретні справи задля блага громади понад власне «я», – резюмували організатори.

Надрукувати
мітки:
коментарів