Поділитись:

Міжобласні перевезення з ковід-документом: що відбувається на луцькій автостанції (відео)

Четвер, 21 жовтня 2021, 18:05
Міжобласні перевезення з ковід-документом: що відбувається на луцькій автостанції (відео)

21 жовтня. Луцька автостанція №1. З самого ранку біля платформ чергують правоохоронці. Від сьогодні в Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень у жовтій, помаранчевій та червоній зонах.

То ж як працюють водії тепер?

«Бєспрєдєл. Хто шо хоче, те і робе. Блаблакари возять, нагрівають руки на цьому. Нам не дають везти. А ондо за забором стоїть блаблакар і сміється. І це в нас роботи знову рік не буде. Бо вони знову всі блаблакарами їздити. Пока я маю перевіряти. Якщо немає, то не пускати в автобус. Не пускаю. Я з Дубна приїхав сам. На солярку немає даже», – розказав водій міжобласного автобуса Сергій.

Керманич каже, що за таких умов йому немає сенсу навіть виїжджати на рейс. Бо усі кошти йдуть на паливо, а заробітку ніякого. 

Натомість волинські правоохоронці здивовані, адже як пасажири, так і перевізники знають усі правила та, головне, дотримуються їх.

«Є одиничні випадки, але так загалом люди налаштовані. Нормально спілкуються, показують документи. Якщо чесно, ми навіть трішки здивовані, тому що реально є QR-код, є планшет за допомогою якого ми скануємо це все. І, в принципі, що водії, що пасажири нормально реагують. Це стосується як тут на пероні, так і в автобусах показують документи», – розповів заступник начальника з превентивної діяльності Луцького райуправління поліції Юрій Сидорук.

Однак думки пасажирів  розділилися: одні за, інші проти.

«Їду до сестри, це Рівненська область. В мене є довідка про те, що мені протипоказана вакцина. І ще я перехворіла, і не пройшло пів року. Але хто мені повинен дати ту бумажку? Зараз я тим більше в декреті і пішла на роботу. Тоді б питання по іншому вирішувалося. А зараз я не впевнена, що для них воно буде мати значення», – каже одна пасажирка.

Інша ж пасажирка повідомила, що їздить до Луцька двічі тиждень торгувати молочною продукцією, тому вакцинувалася сама  і вакцинувала сім'ю.

«Тому що я багато спілкуюся з людьми. Базар це є базар. Я за вакцинування», – пояснила вона.

Нагадаємо, відтепер пасажири, які їдуть до іншої області, змушені пред'явити водію паспорт вакцинації, негативний ПЛР-тест або довідку про те, що перехворіли на ковід. Відповідальність за наявність такий документів у водія та пасажира несе сам перевізник. А контролює дотримання правил поліція та держпродспоживслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів