Поділитись:

Викиди сірки з вулкану на Канарах дісталися України: можливий кислотний дощ

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 01:41
Викиди сірки з вулкану на Канарах дісталися України: можливий кислотний дощ

Діоксид сірки SO2, який виділився під час виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма на заході архіпелагу Канарські острови, дістався України.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Фейсбуці.

«На острові Пальма триває виверження вулкана Кумбре-В'єха. Останніми днями вчені за допомогою супутникового моніторингу виявили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2, який виділяється при вулканічних виверженнях. На даний час ці повітряні маси вже досягли території України», – ідеться у повідомленні.

 

Викиди сірки з вулкану на Канарах дісталися України: можливий кислотний дощ

Але, як зазначили вчені, хвилюватися не варто.

«Перевищення концентрацій SO2 спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на значних висотах – 10-15 км. Відповідно, на повітря, яким ми з вами дихаємо, це не впливає значним чином. У випадку випадіння опадів утворюється слабокислий дощ, який, знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища», – запевнили в Укргідрометцентрі.

Синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною – повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією України найближчими днями.

«І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, вже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку», – наголосили в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, у четвер, 21 жовтня,  у селищах  Маневичі, Іваничі, а також у місті Камені-Каширському провели навчання щодо реагування різних служб на надзвичайну ситуацію – вибух у котельні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
13 лютого 2024
14 листопада 2023
31 травня 2023
01 серпня 2022
16 травня 2022
28 січня 2022
18 січня 2022
16 січня 2022
26 грудня 2021