Поділитись:

На Волині за фальшиві ковід-сертифікати судитимуть жителів Хмельниччини й Польщі

Середа, 27 жовтня 2021, 17:11
На Волині за фальшиві ковід-сертифікати судитимуть жителів Хмельниччини й Польщі

Фото ілюстративне

Волинські поліцейські  скерували до суду обвинувальні акти щодо осіб, які використовували підробні COVID-сертифікати.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Так, 27 вересня 32-річний житель Хмельницької області надав співробітникам прикордонникам в пункті пропуску «Устилуг» підроблене міжнародне свідоцтво про вакцинацію. 

А 9 жовтня таке ж правопорушення скоїв 27-річний уродженець Нововолинська, житель Республіки Польща. Він також надав прикордонникам підроблений сертифікат про вакцинацію, хоча сам насправді не вакцинувався.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група Володимир-Волинського райвідділу поліції. Дізнавачі підрозділу провели комплекс необхідних заходів та отримали ряд висновків експертиз і оголосили чоловікам підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа).

У вівторок, 26 жовтня, обвинувальні акти за процесуального керівництва прокуратури були направлені до суду.

За такі злочини, відповідно до ст. 358 КК України, правопорушникам загрожує покарання від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, 25 жовтня на луцький залізничний вокзал викликали патрульних через двох пасажирів, які не показали провіднику сертифікатів про вакцинацію чи ПЛР-тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів