Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 1 листопада

Понеділок, 01 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 1 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за понеділок, 1 листопада.

Про смертельну ДТП

ДТП сталася у неділю, 31 жовтня, близько 15:00 у селі Гаразджа, що неподалік від Луцька: зіткнулися легковики BMW і Volkswagen. Внаслідок аварії 57-річний водій та 61-річна пасажирка «фольксвагена» загинули на місці, ще один 29-річний пасажир – травмований, його доставили у відділення нейрохірургії. 

Водія і пасажира BMW також госпіталізували з травмами.

Поліцейські встановили, що 29-річний лучанин, який перебував за кермом «бехи», на великій швидкості виїхав на смуху зустрічного руху та припустив зіткнення з «фольксвагеном».

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 ККУ. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило загибель кількох осіб.

Про штраф за літак

Суддя Любомльського районного суду розглянув у приміщенні суду направлені Волинською митницею матеріали справи про притягнення до відповідальності керівника ТОВ «Техніка та обладнання», який вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Нагадаємо, 11 червня 2021 року в зону митного контролю митного поста «Ягодин» на в`їзд в Україну з Республіки Польщі прибув вантажний автомобіль «МАН», який перевозив придбаний у Чехії двомісний пасажирський літак.

Слідство встановило, що до митного контролю водій перевізника подав інвойс з вартістю літака у 65 тисяч євро, тоді як на офіційний запит митного органу компанія-продавець офіційно повідомила про продаж літака за ціною 124,9 тисячі євро, на підтвердження чого надала інвойс та експортну декларацію.

Керівника компанії визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 483 МК України, і наклали на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 4,1 мільйона гривень з конфіскацією в дохід держави надлегкого комерційного двомісного літака «Bristel LSA».

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 1 листопада

Про смерть під потягом

У Ковелі під колеса вантажного потяга потрапила 57-річна жінка. Трагедія трапилася 31 жовтня близько 18:30.

Потяг якраз прибував на залізничну станцію у Ковелі. Водій помітив, що колією рухається людина й відразу застосував екстрене гальмування, але поїзд не встиг зупинитися повністю – 57-річна жителька села Дубечне від отриманих травм померла на місці.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів