Поділитись:

Moderna створить вакцину проти нового штаму коронавірусу

Неділя, 28 листопада 2021, 07:46
Moderna створить вакцину проти нового штаму коронавірусу

Фармацевтична компанія Moderna почала розробку вакцини, що здатна протистояти нещодавно виявленому південноафриканському штаму коронавірусу Omicron.

Як пише Укрінформ, про це повідомляється на вебсторінці компанії.

Як зазначається, компанія Moderna вже досліджує у клінічних умовах два полівалентних бустера-кандидата, що були розроблені в очікуванні мутацій, подібних до тих, які виникли у штамі Omicron. Результати експерименту прогнозуються впродовж найближчих тижнів.

Нещодавно виявлений новий штам вірусу включає мутації, що спостерігаються у штамі Delta, які, як вважають, збільшують трансмісивність, а також мутації, що спостерігаються у штамах Beta та Delta.Така комбінація мутацій становить значний потенційний ризик прискорення ослаблення природного та вакциноіндукованого імунітету від хвороби COVID-19.

Перший кандидат (мРНК-1273.211) включає декілька мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у Beta-штамі.

Другий полівалентний кандидат (мРНК-1273.213) включає багато мутацій, присутніх у штамі Omicron, які також були присутні у штамах Beta та Delta.

Нагадаємо, що на  ранок 27 листопада на Волині протягом попередньої доби зареєстровано 596 випадків захворювання на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів