Поділитись:

"Ощадбанк" вийшов із Асоціації українських банків

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 14:56
«Ощадбанк» вийшов із Асоціації українських банків

Державний ощадний банк вийшов з Асоціації українських банків, яка разом з нардепом Сергієм Тарутою випустила брошуру "Гонтарева: Загроза економічній безпеці України".

Як повідомили в банку, він ще в 2012 році припинив активну участь у діяльності АУБ, тому що асоціація перестала виконувати покладені на неї функції зі створення і поліпшення правової основи банківської діяльності, – інформує LB.ua.

Рішення остаточно розірвати зв'язок з АУБ прийняли на засіданні правління 18 жовтня у зв'язку з публічними заявами голови асоціації Олександра Сугоняка, який підтримав вимогу про відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої.

"Ми залишаємося послідовними прихильниками професійної дискусії і конструктивного обговорення складних аспектів функціонування банківської системи та напрацювання відповідальних рішень, тому категорично не сприймаємо спроби втягнути банківську систему в чергову хвилю популізму та політичних інсинуацій. Це неприпустимо, оскільки може мати вкрай критичні наслідки для банківської системи та знищити перші досягнення на шляху досягнення стабільності економіки країни", – зазначили в "Ощадбанку".

На сайті АУБ повідомляють про членство в ній 94 українських банків, велика кількість з яких уже не працює.

Надрукувати
мітки:
коментарів