Поділитись:

Автопригод не більшає: поліцейський розповів про статистику трагедій на Волині (відео)

Понеділок, 13 грудня 2021, 21:40
Автопригод не більшає: поліцейський розповів про статистику трагедій на Волині (відео)

Нині люди все більше переймаються щодо дорожньої ситуації на вулицях міста. Шокуючі та моторошні аварії, які стаються мало не щодня, тривожать громадян все більше.

Але чи справді це так у програмі Прайм-Тайм телеканалу «Конкурент TV» розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

Він зазначає, що кожен рік поліція готує дані щодо кількості ДТП станом на 1 грудня, зокрема автопригод із потерпілими. Так, цього року зареєстрували 541 дорожньо-транспортну пригоду. Торік цей показник був вищим, а саме 675. А вже у 2019 році зафіксували 723 інциденту. Так само, керуючись статистикою загиблих, їх кількість з кожним роком лише йде на спад. Тому не можна стверджувати про те, що з кожним роком ситуація на дорозі погіршується.

Та все ж жителі міст говорять протилежне – аварій на вулицях побільшало. Сергій Козак пояснює це тим, що нині ЗМІ стали охоплювати більшу кількість інформації ніж раніше та оперативно доносити її до читача. Через це створюється розголос та формується відчуття того, що ріст ДТП збільшується, але це не так.

Також поліцейський розповідає, що Національна поліція через МВС підготувала пропозицію про жорсткіші покарання за порушення ПДР та про кращу підготовку майбутніх водіїв, щоб надалі запобігти збільшенню кількості аварійних ситуацій на дорогах.

«Дуже багато людей завжди згадують про свої права, і дуже мало людей пам'ятає про свої обов'язки», – додав Козак, розповідаючи про ухилення громадян слідувати правилам ПДР.

Він також зазначає, що усі учасники дорожнього руху, у тому числі пішоходи, повинні бути обережними та обачними, навіть якщо самі не порушують правила.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів