Поділитись:

Український літак «Руслан» доставив турецький супутник для компанії SpaceX (фото)

П'ятниця, 07 січня 2022, 04:21
Український літак «Руслан» доставив турецький супутник для компанії SpaceX (фото)

Український літак «Руслан» авіакомпанії «Антонов» перевіз з Європи до США турецький супутник зв’язку для запуску компанією SpaceX.

Про це повідомила пресслужба держпідприємства «Антонов» у Фейсбук.

Новий турецький телекомунікаційний супутник Turksat 5B відправили з Тулузи у Францію. Транспортували його у співпраці з відділом Bollore Logistics Space в Тулузі.

Зазначається, що «Руслан» є єдиним літаком, здатним транспортувати такі унікальні контейнери, оскільки вони розроблені Airbus Defense and Space спеціально для перевезення літаком типу АН-124-100.

Загальна вага вантажу – 60 тонн. Його габарити: довжина – 14,69 м, ширина – 5,45 м, висота – 4,36 м.

Для завантаження та розвантаження разом із бортовим краном використовувався зовнішній кран, а також інше спеціальне обладнання, розроблене та виготовлене спеціалістами підприємства «Антонов».

Український літак «Руслан» доставив турецький супутник для компанії SpaceX (фото)Український літак «Руслан» доставив турецький супутник для компанії SpaceX (фото) 

SpaceX запустив Turksat 5B 18 грудня на замовлення Туреччини з мису Канаверал, де розташований майданчик для запуску космічних кораблів. Цей супутник стане найпотужнішим для країни та забезпечуватиме широкий діапазон зв’язку не лише для Туреччини, а й для сусідніх держав протягом 35 років.

А ще авіакомпанія «Антонов» наголосила, що наразі є світовим лідером у повітряному перевезенні вантажів для аерокосмічної галузі. Так, протягом кількох останніх місяців виконали три перевезення з постачання компонентів супутників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів