Поділитись:

На Волині селяни протестують проти відсторонення невакцинованого фельдшера

Середа, 26 січня 2022, 16:20
На Волині селяни протестують проти відсторонення невакцинованого фельдшера

Через відсторонення від виконання обов'язків сільського фельдшера, бо той відмовився вакцинуватися проти COVID-19, на Волині протестують люди. Якщо їхню проблему не вирішить місцева влада, люди збираються перекрити трасу Ковель-Брест.

Про це йдеться у матеріалі «Доктор Саша»: через невакцинованого фельдшера селяни перекриють трасу Ковель-Брест.

У середу, 26 лютого, біля Річицької амбулаторії, що на Ратнівщині, зібралося кілька сотень людей. На зустріч приїхали представники місцевої влади з Ковеля, з ратнівської лікарні та громадської організації "ДОСТА Україна". За порядком стежили правоохоронці. 

Якщо з 1 лютого рішення про відсторонення буде прийняте, жителі трьох сіл залишаться без медичної допомоги. А до найближчої лікарні у Ратному – 35 км.

Як розповів фельдшер Олександр Кіпень, від щеплення він відмовляється через особисті переконання і зауважує, що не підбурює місцевих мешканців на протести та розуміє рішення місцевого керівництва.

Тво директора КП «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Людмила Терещук переконує, що проти закону піти не може, адже на неї будуть накладені штрафні санкції.

«Я теж за те, щоб Олександр працював. Я ставлюся до нього з повагою, хоча він не лікар, а фельдшер, але він те село тягне. Проте проти закону піти не можу. У районі таких медиків шестеро, ми всіх попередили завчасно», – наголосила Людмила Терещук. 

Лікарка каже, що в районі є проблема з сімейними лікарями. Наразі з 19 – 9 з підтвердженим ковідом. Також чотирьом лікарям уже понад 70 років і мало молодих кадрів.

«У Річицькій амбулаторії є службові квартира і автомобіль, але немає лікаря. Працюємо над цим, даємо оголошення, але знайти медика не вдається. Не хочеться бути голослівною, але двічі в місяць будемо намагатися направляти лікаря для прийому хворих. Мені теж людей шкода, але їм доведеться добиратися до районного центру», – каже лікарка.

На сьогодні ситуація не вирішена, проте люди роблять все можливе, аби й надалі отримувати медичну допомогу на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Вакансія лікаря у Річицькій амбулаторії вільна. Саме приміщення збудоване нещодавно і в ньому передбачена квартира для лікаря – дві кімнати, кухня, ванна і навіть службове авто. Проте у віддалене поліське село ніхто їхати не хоче.

 

 

 

 

 

 
Надрукувати
мітки:
коментарів