Поділитись:

У Луцьку просять облаштувати майданчик для вигулу собак на проспекті Соборності

Четвер, 27 січня 2022, 15:10
У Луцьку просять облаштувати майданчик для вигулу собак на проспекті Соборності

фото ілюстративне

У Луцьку просять облаштувати майданчики для вигулу собак.

Петицію на сайті місцевих петицій зареєструвала Анастасія Горейко 27 січня 2022 року.

У Луцьку через відсутність спеціальних майданчиків на проспекті Соборності більшість людей вигулює собак на дитмайданчиках, стадіонах чи під вікнами будинків.

«Створення огороджених майданчиків буде вигідне людям, які бояться, що їх чи їхніх дітей покусає собака, що бігає без повідка. З іншого боку, власники собак зможуть пускати своїх тварин побігати і не хвилюватись, що тих зіб'є машина, чи вони когось вкусять, або втечуть», – зазначає авторка звернення.

Зі слів лучанки, аби безконфліктно вигуляти собаку, доводиться шукати пустирі, яких стає все менше через постійну точкову забудову. 

Натомість в Україні діє закон, який зобов'язує власників вигулювати собак на спеціальному майданчику, але у Луцьку майданчик є лише на вул. Кравчука та вул. Шопена, тож мешканці 33-го мікрорайону так далеко не поведуть своїх тварин.

Тому Анастасія Горейко пропонує створити пробний загороджений майданчик для вигулу собак на проспекті Соборності, 13 Б.

«На благоустрій такого майданчика потрібно зовсім не багато грошей – всього лиш ділянка (навіть з деревами), сітчастий паркан, кілька смітників та спеціальні зручності для тренування, перешкоди тощо. Для початку можна створити такий майданчик на проспекті Соборності, 13Б. Після вдалого експерименту можна буде створювати такі майданчики у всіх районах міста», – йдеться в петиції.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 травня 2024
30 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
16 квітня 2024
11 квітня 2024
06 квітня 2024
27 березня 2024