Поділитись:

Мобільна група на авто: у Луцьку запровадять щоденний контроль у маршрутках

Вівторок, 01 лютого 2022, 10:35
Мобільна група на авто: у Луцьку запровадять щоденний контроль у маршрутках

З березня у Луцьку почне діяти щоденний контроль за дотриманням оплати проїзду у громадському транспорті міста.

Про це 1 лютого під час розширеної наради Луцького міського голови розповів директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

«Триває регуляторна процедура по наданню послуг контролю. Вона буде завершена в лютому. Я сподіваюся, тоді можна буде впроваджувати незалежний контроль на основі конкурсу», – наголосив Борис Смаль.

Зазначив, що контроль буде щоденним. Його буде здійснювати мобільна група на автомобілі.

«Можливо, це навіть буде приватна структура. Їхнім завданням буде відповідно до умов тендеру, який ми пропишемо, – обов'язковий щоденний контроль і обов'язково під наглядом оператора. Буде відправлятися онлайн-повідомлення на мобільну групу контролерів, які будуть виїжджати і фіксувати порушення. В березні, сподіваюся, це буде діяти», – сказав Борис Смаль. 

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук, наразі є дуже багато звернень від водіїв та перевізників про неоплату пасажирами проїзду. При цьому вони не належать до пільгових категорій. 

До слова, є багато скарг про безлад, який коїться на автостанціях Луцька. 

«Неможливо дійти до банкомата – незрозумілі люди чіпляються до пасажирів і просять кошти. Ми позиціонуємо себе як туристичне місто, а люди приїжджають, і їх оточує такий безлад. Хочу попросити представників поліції і муніципальної варти зробити чергування і навести порядок на автостанціях для того, щоб люди почували себе там в безпеці», – наголосив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, у Луцьку відновила функціонування зупинка громадського транспорту біля Центрального ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів