Поділитись:

Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)

Понеділок, 07 лютого 2022, 12:20
Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)

У Луцьку підприємці мітингували перед будівлею Волинської ОДА. 

Більше сотні учасників протесту з плакатами і гаслами зібралися на Київському майдані зранку у понеділок, 7 лютого. 

Протестували проти обов'язкового введення касових апаратів. На їх думку, нововведення може практично знищити залишки малого бізнесу, якому і так непросто в умовах пандемії. Серед вимог учасників – ухвалити альтернативний законопроєкт № 5866-1, спрямований на захист спрощеної системи оподаткування. Цю вимогу спрямовують до Волинської обласної ради, до Президента України, а також до Верховної Ради України. На думку підприємців, альтернативний законопроект дозволить їм не просто виживати, а заробляти гроші і утримувати сім'ї. 

Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео)Волинську ОДА пікетували обурені підприємці: що вони хочуть (фото, відео) 

Нагадаємо, що з 1 січня набрав чинності закон про обов'язкове використання касових апаратів для ФОПів. Підприємець може самостійно вибрати тип касового апарату. Він може бути апаратним РРО чи програмним.

Класичні РРО коштують від 4 до 20 тисяч гривень, а їхнє обслуговування щомісяця вартує 200-300 грн. Натомість програмні РРО (ПРРО) – безкоштовні. Це програми для телефона, планшета чи комп'ютера. А їхнє щомісячне обслуговування коштує до 200 грн. Зареєструвати його простіше – через кабінет платника податків.

У випадку невикористання РРО передбачені штрафи. Пеня за першу незаконну розрахунково-касову операцію відповідатиме сумі чека, друга та наступні складатимуть 150% від суми чека.

Ця норма не стосується фізосіб-підприємців, які не проводять розрахункові операції. Тобто бізнес, який отримує оплату лише у вигляді банківського переказу за реквізитами, може працювати без фіскалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 грудня 2023
18 листопада 2023
17 листопада 2023
16 листопада 2023
22 жовтня 2023
02 вересня 2023
11 серпня 2023
14 липня 2023
19:32
13 липня 2023