Поділитись:

Росія звинуватила Україну в підготовці операції проти ОРДЛО

Понеділок, 14 лютого 2022, 14:41
Росія звинуватила Україну в підготовці операції проти ОРДЛО

Росія стверджує, що не проводить жодної «незвичайної військової діяльності» поблизу українських кордонів та звинувачує Україну в підготовці операції проти бойовиків, які контролюють тимчасово окуповані частини Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє російська служба «Радіо Свобода», посилаючись на відповідь Росії на український запит, надісланий через механізми ОБСЄ, яка опинилась у розпорядженні видання.

У документі зазначається, що Росія має «всі підстави» залишити запит України без відповіді, оскільки в ньому містяться «провокаційні заяви» щодо Криму. Також автори відповіді стверджують, що Росія не веде на своїй території незвичайної військової діяльності, і тому положення Віденського документа є непридатними.

Натомість у тексті документу стверджується, що у Луганській та Донецькій областях нібито зосереджено понад 120 тисяч українських військових, готових до ведення бойових дій. При цьому країна-агресорка називає запит України відволіканням уваги «від підготовки силового вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту».

Увечері 11 лютого Україна заявила, що запросила в Росії інформацію щодо військової активності біля російсько-українського кордону та в тимчасово окупованому Криму. Згодом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що від Росії не надійшло відповіді на цей запит, тому Україна запросила екстрену зустріч із Росією на платформі ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів