Поділитись:

У Луцьку оновлять Будинок офіцерів: яким він буде (фото)

Вівторок, 15 лютого 2022, 12:01
У Луцьку оновлять Будинок офіцерів: яким він буде (фото)

Торік стало відомо, що у Будинку офіцерів, який належить Луцькому національному технічному університету, планують створити інтерактивний простір освіти та науки «Музей науки».

Про це повідомляють Волинські новини.

Попередньо будівлю хочуть відреставрувати. Оновлення будівлі на вулиці Винниченка відбуватиметься в рамках державного інвестиційного проєкту «Реставрація Будинку офіцерів з пристосуванням під інтерактивний простір освіти й науки "Музей науки"».

Ректорка ЛНТУ Ірина Вахович відзначила: конкурентоздатність країни визначається рівнем інноваційного розвитку, який залежить від технічних знань та вмінь поколінь.

«Створення наукових музеїв нового покоління наблизить дітей, школярів, студентство до захопливого світу науки. У таких музеях можна доторкнутися на практиці до законів фізики, хімії, математики та інших наук, а також можна на власні очі побачити найцікавіші досліди, взяти в них участь у ролі дослідника. Окрім того, створення сучасного інтерактивного наукового простору є надзвичайно актуальним та потрібним для підвищення туристичної привабливості Луцька та збереження архітектурної пам’ятки – Будинку офіцерів», – наголошує Ірина Вахович.

Зазначається, що у рамках проєкту планують створити виставкові зали для розміщення змінних експозицій, навчально-дослідних центрів, лабораторії програмування, мехатроніки та робототехніки, лабораторії нанотехнологій, лабораторії природничих дисциплін, зал робототехніки, конференц-зал та відпочинкові зони.

«Проєкт уже пройшов процес погодження у Міністерстві освіти та науки, Міністерстві економіки. Наразі ми перебуваємо у дуже трепетному стані – очікуємо результатів рішення міжвідомчої комісії. Це завершальний етап у процесі відбору державних інвестиційних проєктів. Це не просто успішний проєкт, це цінний проєкт», – підсумувала ректорка.

У Луцьку оновлять Будинок офіцерів: яким він буде (фото)У Луцьку оновлять Будинок офіцерів: яким він буде (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024