Поділитись:

Як вибрати блютуз колонку JBL

Субота, 19 лютого 2022, 11:40
Як вибрати блютуз колонку JBL

Весна не за горами. Нарешті можна гуляти в парку, влаштовувати пікніки, а з приходом літа – виїжджати до водойми. Але який відпочинок без музики? Допоможе Bluetooth колонка JBL. В асортименті виробника десятки моделей від компактних до габаритних. Щоб розібратися у безлічі параметрів та характеристик, розповімо, на що звернути увагу при покупці насамперед.

Важливі характеристики для будь-якої портативної колонки

Асортимент акустики JBL надзвичайно різноманітний. Головне, всі серії чітко сегментовані та мають особливості, що полегшують вибір. Але крім цього є ключові характеристики, що грають важливу роль:

  1. Габарити та вага. Найменші можна носити в кишені або використовувати як дармовис. Але чекати від них ідеального звуку не варто. Чим більший розмір – тим потужніше і гучніше звучання.

  2. Автономність. Якщо ви слухаєте музику переважно вдома від мережі, параметр не принциповий. Пристрій потрібен для виїздів на природу? Вибирайте моделі із батареєю високої місткості. У середньому колонки JBL працюють від 12 до 20 годин. Просунуті аксесуари підтримують звучання протягом доби. Приємним бонусом стане швидка зарядка.

  3. Якість звуку. Його визначають потужність (чим більше, тим гучніше) та частотний діапазон. Ідеальний показник частот – 20-20 000 Гц. Він дозволить насолоджуватися чудовим звучанням усіх інструментів. Зверніть увагу також на кількість динаміків. Найбільш поширені системи 2.0 (два динаміки) або 2.1 (два динаміки + сабвуфер).

  4. Вологозахист. Портативні колонки потрібні в походах та поїздках, тому захист від вологи та пилу не зайвий. Майже всі колонки JBL водонепроникні.

  5. Дизайн та колір. Хоч головне в портативній акустиці – звук, добре, якщо на неї приємно дивитись. Виробник JBL пропонує десятки різних кольорів. Деякі моделі, крім музики, забезпечують реалістичні світлові шоу.

  6. Додатковий функціонал. Крім підключення по Bluetooth в пригоді стане радіо, підсвічування, слоти для карти пам'яті та флешки, вихід для навушників. Всі ці особливості є у блютуз колонок JBL.

Особливості вибору за серіями

Виробник розділив свої моделі по застосуванню:

  • Для вечірок та виїздів на природу компаніями підійдуть серії Boombox та Xtreme. Потужні баси, гучний звук, містка батарея забезпечать музику в режимі нон-стоп.

  • Серії Charge та Flip належать до універсальних варіантів. Однаково підійдуть для домашнього спокійного прослуховування та веселої компанії. Перша додатково зарядить мобільні девайси.

  • Go та Clip – компактні колонки для поїздок та роботи в офісі. А якщо зайняті руки у дорозі, вибирайте Soundgear – акустика носиться на шиї.

  • Link Portable, OnBeat Rumble, Playlist вибирають ті, хто шукає колонку для дому, що працює від мережі.

  • Tuner FM, Horizon та Wind оснащені якісними радіоприймачами.

  • Pulse – це не просто портативна колонка, а розважальний центр зі світловими ефектами. Якщо об'єднати кілька моделей з підсвічуванням, вийде яскраве шоу.

Останній критерій вибору – ціна. Продукція JBL дорожча за азійські пристрої невідомого походження. Але натомість ви отримуєте гарантію, що колонка не трісне в рюкзаку, не пошкодиться від бризок, прослужить багато років.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів