Поділитись:

Маріуполь під обстрілами, здача міста відкриє коридор до Криму (фото)

П'ятниця, 04 березня 2022, 15:45
Маріуполь під обстрілами, здача міста відкриє коридор до Криму (фото)

Маріуполь четвертий день під обстрілами, без зв'язку й електрики, без води й тепла, у будинках майже не залишилося цілих вікон.

Про це повідомляє видання «Українська правда» з посиланням на місцеву волонтерку.

Українці, родичі яких залишилися в Маріуполі, збираються в онлайн-групи, щоб знайти інформацію про рідних та їх місцезнаходження. Декому вдається додзвонитися та коротко розповісти про ситуацію в районах та руйнування. Потім цю інформацію передають у чати.

Як розповіла Олена, одна із волонтерів такої групи, у Маріуполі немає електрики, води та опалення. Пошкоджено залізничне сполучення. Люди чекають на зелений коридор для евакуації.

Фото руйнувань поки що небагато: люди бояться виходити на вулиці, сидять по укриттях і підвалах. Багато хто заощаджує залишки заряду на телефонах.

Як каже Олена, обстріляно житлові будинки по всьому місту. Особливо страждає спальний район Лівий берег, який зазнає обстрілів кілька днів. Там житлові будинки, школи та дитсадки. У будинках практично не залишилося цілих вікон.

У пабліках та пропагандистських ЗМІ ОРДЛО це називають «маріупольським котлом».

«Місто яке трималось 8 років сьогодні розстрілюють на наших очах. Фактично воно стало останнім форпостом перед можливим рашистським коридором до Криму», – прокоментував обстріли Маріуполя журналіст Андрій Смолій. 

Нагадаємо, що за вісім днів війни в Україні від зброї російських окупантів загинули 28 дітей, поранено 64.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
31 березня 2024
23 березня 2024
07 лютого 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
16 листопада 2023
31 жовтня 2023
01 вересня 2023