Поділитись:

Росія намагається перетворити Україну на Сирію: Кулеба звернувся до міністрів НАТО

П'ятниця, 04 березня 2022, 19:31
Росія намагається перетворити Україну на Сирію: Кулеба звернувся до міністрів НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у п'тницю взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО, де закликав колег не дати президенту росії Владімір Путіну перетворили Україну у Сирію, пише УНН.

"Ми стоїмо пліч-о-пліч на захисті безпеки Європи, процвітання Європи. Росія намагається перетворити Україну на Сирію. Тактика, якв вони розгортають, дуже подібна до тієї, яку вони використоввували в Сирії. Але ми не дозволимо їм створити нову Сирію в серці Європи. Ми готові до боротьбм, ми продовжимо боротьбу, але нам потрібна ваша допомога. Якщо її не буде – вам доведетьсярозділити відповідальність за життя та страждання цивільних українців, які загинули через ракетно-бомбові удари безжальних російських пілотів", - зазначив міністр ву своєму зверненні.

З його слів, протягом останніх восьми днів він отримував повідомлення від багатьох міністрів закордонних справ, які питали, чи ще не пізно допомогти Україні зі зброєю.

"Я переконаний що ця війна розвивається таким чином, що настане мить, коли ви будете хотіти забезпечити нас усім, буквально всім, що буде нам потрібно, аби зупинити Путіна від нападу на вас та перетворення життя в Європі на жахіття. Сподіваюсь, ваша подальша допомога надійде не надто пізно", - додав дипломат.

Сьогодні Генсек НАТО повідомив, що міністри закордонних справ НАТО обговорювали питання про введення над Україною безпольотної зони, проте не хочуть відправляти в повітряний простір України свої літаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів