Поділитись:

Україна стане учасником-контрибутором Центру з кібероборони НАТО

П'ятниця, 04 березня 2022, 21:30
Україна стане учасником-контрибутором Центру з кібероборони НАТО

Україна буде прийнята до Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО в якості учасника-контрибутора (NATO CCDCOE).

Про це йдеться у заяві NATO CCDCOE, інформує «Економічна правда».

Одностайним голосуванням 27 країн-спонсорів у Керівному комітеті CCDCOE погодилися на членство України в CCDCOE НАТО як учасника-контрибутора, йдеться у заяві.

«Присутність України в Центрі сприятиме обміну кібердосвідом між Україною та країнами-членами CCDCOE. Україна могла б принести цінні знання з перших рук про кількох супротивників у кіберсфері, які будуть використані для досліджень, навчань та тренувань», – підкреслив полковник Яак Тарієн, директор Центру передового досвіду спільного кіберзахисту НАТО.

Довідково:
CCDCOE – це акредитований НАТО центр кібернетичних знань, науково-дослідна установа, а також навчальний заклад і навчальний центр.

«Ще одна надважлива політична та безпекова перемога! Україна стає учасником-контрибутором Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО», – заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Нагадаємо: боротьба зі свободою слова у Росії триває. У ніч з 3 на 4 березня багато користувачів Facebook не змогли увійти до популярної соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів