Поділитись:

Папа Римський просить російського патріарха про мир

Четвер, 17 березня 2022, 07:15
Папа Римський просить російського патріарха про мир

Церква має використовувати не мову політики, а мову Ісуса, сказав Папа Франциск патріарху Російської православної церкви Кирилу під час їхніх переговорів щодо України, повідомляє Ватикан.

Про це пише видання DIP.

Глава Католицької церкви провів відеодзвінок з патріархом Кирилом, ключовою опорою в правлячому апараті президента путіна, в якому він сказав, що вони мають бути «єдиними у своїх зусиллях щодо сприяння миру» після вторгнення росії 24 лютого.

російський Патріарх Кирило також обговорив конфлікт в Україні з архієпископом Кентерберійським.

Видання також зазначає, що у вівторок, 15 березня, мер української столиці Віталій Кличко закликав Папу Франциска відвідати місто, незважаючи на війну, заявивши, що його присутність є ключем до порятунку життів та досягнення миру.

«Ми вважаємо, що особиста присутність (Папи Римського) у Києві є ключем до порятунку життів та пошуку шляху до миру в нашому місті, країні та інших місцях», – написав Кличко.

Якщо особистий візит неможливий, мер запропонував провести відеоконференцію у прямому ефірі або в записі, у якому також візьме участь президент України Володимир Зеленський.

«Ми закликаємо вас як духовного лідера виявити співчуття, стати поруч з українським народом, поширюючи заклик до миру», – йдеться у листі, зміст якого підтвердила прес-секретар мера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів