Поділитись:

Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)

Четвер, 17 березня 2022, 10:43
Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)

Правоохоронці затримали 35-річного чоловіка, який «обніс» гараж лучанина – в умовах воєнного стану це карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

До Луцького районного управління поліції звернувся 44-річний лучанин та повідомив, що з 11 по 14 березня із його гаража викрали їжу, інструменти та інші речі особистого вжитку.

Поліцейські провели ряд оперативно-пошукових заходів та протягом доби встановили причетність  до скоєння крадіжки 35-річного місцевого жителя. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Під час слідства встановлено, що зловмисник проник у гараж потерпілого та викрав інструменти, консервацію, особистий одяг, покривала, та інші речі. Поліцейські частину  речей вилучили та повернуть власнику. Дещо  зловмисник встиг продати.

До  слова, чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та  нещодавно звільнився із місць позбавлення волі.

Вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєному злочині та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у березні були внесені зміни до Кримінального Кодексу щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені в умовах воєнного стану. Це основні майнові злочини, які завжди становили значну частину всієї кримінальної статистики в Україні – крадіжка, грабіж, розбій, вимагання, а також розтрата і заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Нині крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану, є кваліфікованим складом злочину. Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)Вкрав консерви, одяг та інструменти: затримали злодія, який «обніс» гараж лучанина (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів