Поділитись:

Більшість кадирівців, які прибули в Україну, вже вбито — МВС

Четвер, 17 березня 2022, 22:26
Більшість кадирівців, які прибули в Україну, вже вбито — МВС

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що більшу частину полку кадирівців, який брав участь у повномасштабному вторгненні росії в Україну, вже вбито.

Про це він розповів в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає НВ.

З його слів, сирійський диктатор Башар аль-Асад пообіцяв надати росії 40 тисяч бойовиків для війни проти України. Чисельність армії Сирії складає від 100 до 130 тисяч людей, тому, якщо Асад віддасть 40 тисяч людей в Україну, «це означає, що він має завтра здатися, тому що всі, хто проти нього, знову піднімуть голову».

Також Денисенко заявив, що відправка такої кількості бойовиків є проблемною з точки зору логістики: протоки Босфор і Дарданелли заблоковані Туреччиною, а для перевезення їх навіть на одному з найбільших транспортних літаків Росії знадобиться 2000 рейсів.

«Я б дуже хотів, щоб ми не переоцінювали роль сирійців у нашій війні… Тиждень тому йшлося про 20 тисяч, зараз – уже про 40 тисяч. Це така сама міфологія, як і безліч [кадирівців]. [кадирівців] тут був аж один полк, 1000 – 1500 людей, і більшість із них уже удобрює наші чорноземи», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів