Поділитись:

Позиція москви стала «адекватнішою», – Подоляк про переговори з росією

Субота, 19 березня 2022, 11:22
Позиція москви стала «адекватнішою», – Подоляк про переговори з росією

фото ілюстративне

Мирні переговори з росією можуть тривати щонайменше «кілька тижнів», хоча є ознаки того, що позиція москви стала «адекватнішою». 

Про це сказав радник президента України Михайло Подоляк, який бере участь у мирних переговорах, – повідомляє Українська правда, посилаючись на Bloomberg TV.

Зі слів Михайла Подоляка, ключові питання під час переговорів включають гарантії безпеки, припинення вогню, виведення російських військ і «політичне врегулювання спірних територій».

«Цей процес може затягнутися довше», – сказав Подоляк, враховуючи кількість взаємовиключних позицій. – Є деякі поступки, на які ми точно не збираємося йти. Ми не можемо віддати жодних територій».

Хоча повна мирна угода може зайняти більше часу, «те, що може статися за кілька днів, – це припинення вогню», яке відкриє більше гуманітарних коридорів, сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента України сказав, що «російська армія не воює з українською – вони воюють тільки з цивільними». 

З його слів, російська армія застосовує тактику «оточення великих міст і бомбардування крилатими ракетами та авіабомбами з метою створення гуманітарних анклавів». 

«Вони намагаються втілити в Україні сирійський чи афганський сценарій війни», – заявив Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів