Поділитись:

Готуються до провокацій: окупанти зафарбовують на своїх кораблях назви та бортові номери

Понеділок, 21 березня 2022, 15:55
Готуються до провокацій: окупанти зафарбовують на своїх кораблях назви та бортові номери

Військові російської армії зафарбовують на своїх кораблях назви і бортові номери, що може свідчити про підготовку до майбутніх провокацій щодо цивільних суден із подальшим звинувачуванням в них українських військових кораблів.

Про це повідомляє Генштаб.

З початку широкомасштабного вторгнення в Україну росіяни неодноразово відзначилися підлістю у Чорному морі.

Під приводом фейкової контртерористичної операції заблокували роботу українських портів. Обстріляли 4 цивільні судна. З одного з підбитих танкерів влаштували екологічну бомбу. Захоплюють і утримують в полоні цивільні вантажні судна.

Перешкоджають рятувальним операціям – захопили одне пошуково-рятувальне судно і неодноразово погрожували застосуванням зброї рятувальним катерам, які йшли на допомогу екіпажам підбитих суден.

«Країна без честі і гідності не може користуватися благами сприяння мореплавству», – йдеться в повідомленні.

Тож спостерігаємо за реакцією світової спільноти:

  • Незабаром російські судна не зможуть залишати порти через відмову компанії «Регістр Ллойда Вояж Рус» продавати та оновлювати в рф електронні навігаційні карти C-MAP, які використовують більшість російських суден.
  • Країни ЄС та Велика Британія розглядають можливість заборони на вхід російських кораблів у свої порти.
  • Шведські порти вже оголосили «бойкот» всім російським суднам та вантажам – Дунайська комісія позбавила рф повноважень та вимагає компенсації за зрив судноплавства.
  • А Туреччина використовує повноваження відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, які дозволяють закривати протоки Босфор та Дарданелли для іноземних військових кораблів у воєнний час та в разі загрози.

«Отже, замальовані назви та бортові номери не вкриють від ганьби та зневаги у всьому світі. І за воєнні злочини відповідатимуть усі причетні і ті, з мовчазної згоди кого вони вчинялися», – додають в Генштабі ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
20 березня 2024
16 вересня 2023
13 вересня 2023
20 липня 2023
19 липня 2023
02 липня 2023
30 квітня 2023
27 квітня 2023