Поділитись:

Ми не воюємо з полоненими й мирними росіянами: в ОП закликали не дегуманізувати противника (відео)

Понеділок, 21 березня 2022, 18:11
Ми не воюємо з полоненими й мирними росіянами: в ОП закликали не дегуманізувати противника (відео)

Фото ілюстративне

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович закликав українців не дегуманізувати противника та утриматися від закликів знущатися з полонених або мстити дітям військових, що суперечить Женевській конвенції.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, інформує УНН.

«Друзі, давайте я вам ще раз нагадаю: у нас уже другий офіційно відомий зрив гостя на телебаченні щодо того, що буде дегуманізація противника. То ми вбиватимемо російських дітей, то ми каструватимемо полонених. І хоча вони потім вибачаються, і кажуть, що це були емоції через загибель їхніх конкретних друзів і таке інше. Це все дуже сильно б'є на наш імідж, на європейську сутність нашої армії та нашої країни.

Які б звірства не чинив противник, яким би не було сильним бажання помститися, ми не маємо зриватися за межі Женевської конвенції, яка дає змогу знищувати противника на полі бою, але не дозволяє знущатися з полонених, і тим більше не дозволяє робити якісь заклики для помсти. Полонені недоторканні. Їх треба захищати більше, ніж своїх солдатів. (...) Залишаймося армією європейської країни», – заявив Арестович.

Він нагадав, що такі заклики є кримінальними і прямо порушують міжнародне законодавство.

Нагадаємо: 19 березня Віцепрем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що в Україні на сьогодні офіційно – 562 російських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів