Поділитись:

ОПЕК+ не змінив план збільшення поставок нафти на ринок

Четвер, 31 березня 2022, 17:15
ОПЕК+ не змінив план збільшення поставок нафти на ринок

Країни-експортери нафти (ОПЕК+) вирішили дотримуватися плану поступового збільшення видобутку після пандемії COVID-19 і не погодилися його розширити попри розпочату росією війну.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на Bloomberg.

ОПЕК таким чином знову вирішив не реагувати розширенням поставок на кризу, яка охопила ринки нафти. Згідно із заявою, картель ратифікував очікуване рішення збільшення поставок на 432 тисяч барелів на добу, запланований на травень, на онлайн-засіданні в четвер, 31 березня. Зустріч тривала 12 хвилин – на хвилину менше, ніж минула.

Водночас, аби пом’якшити кризу, спричинену вторгненням росії в Україну, адміністрація президента США Джо Байдена планує вивільняти близько 1 мільйона барелів на день із запасів сирої нафти протягом кількох місяців. 

Тим часом ціна еталонної нафти Brent на 13:05 знизилася на 5,6% до 107,05 долара за барель на торгах у Лондоні.

Довідково:
Члени ОПЕК+, до яких входить і росія, у липні минулого року домовилися збільшувати виробництво нафти на 400 тисяч барелів на добу щомісяця, починаючи із серпня.
Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість вивільнення до 180 млн барелів нафти протягом кількох місяців зі Стратегічного нафтового резерву.

Нагадаємо: уряд Польщі ухвалив нормативно-правові акти, що блокують ввезення вугілля з росії на національному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів