Поділитись:

Угорщина та Словаччина оплатили транзит російської нафти через Україну

Середа, 10 серпня 2022, 17:15
Угорщина та Словаччина оплатили транзит російської нафти через Україну

Угорська компанія MOL та словацька Slovnaft заявили, що самостійно заплатили Україні за транспортування російської нафти нафтопроводом «Дружба», який пролягає через її територію.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяви MOL та Slovnaft, яка також належить угорській групі MOL, інформує «Бізнес Цензор».

«Взявши на себе цю плату, MOL змогла забезпечити швидке вирішення проблеми: українська сторона пообіцяла протягом кількох днів відновити транспортування сирої нафти, яке було призупинено кілька днів тому через технічні проблеми, що виникли у банківській площині», – йдеться у заяві угорської енергокомпанії.

У Slovnaft також повідомили, що компанія вже здійснила платіж на рахунок української транзитної компанії.

«Так, Slovnaft очікує на відновлення постачання нафти найближчими днями. Російська сторона також погодилася із цим рішенням», – заявили словаки.

Пізніше у середу представник «Транснєфті» Ігор Дьомін повідомив російським ЗМІ про намір компанії вже 10 серпня відновити прокачування нафти трубопроводом «Дружба» через територію України у напрямку Угорщини та Словаччини, пише російський Forbes.

Він уточнив, що постачання нафти має відновитися 10 серпня о 16:00 за київським часом.

«Наразі ми ведемо підготовку до початку роботи. Білоруська сторона також підтвердила можливість розпочати роботу. Ми плануємо почати прокачування відрізком "Міхалки - Броди" о 16:00», – сказав Дьомін.

Він додав, що після накопичення необхідного обсягу у Бродах розпочнеться прокачування нафти відрізком «Броди – Будківці», а потім на Фенешлітці.

«Тобто спочатку (нафту, – ред.) отримає Словаччина, а потім Угорщина», – пояснив представник «Транснєфті».

За його прогнозом, необхідні обсяги нафти до Угорщини та Словаччини почнуть надходити до кінця доби.

Нагадаємо: днями російська нафтова компанія «Транснєфть» заявила, що Україна припинила транзит російської нафти через південну частину нафтопроводу «Дружба» через санкції, які унеможливили оплату послуг транзиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
28 лютого 2024
07:25
28 січня 2024
04 січня 2024
17 грудня 2023
14 грудня 2023
30 листопада 2023
17 листопада 2023
14 листопада 2023
09 листопада 2023