Поділитись:

Вже 1,5 тисячі білорусів воюють у складі ЗСУ

Субота, 02 квітня 2022, 14:01
Вже 1,5 тисячі білорусів воюють у складі ЗСУ

Участь у війні проти Росії на стороні України беруть вже близько 1,5 громадян Білорусі.

Про це під час телемарафону заявив голова кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлана Тихановської Валерій Ковалевський, пише Суспільне.

«Багато білорусів виїжджають до України, щоб чинити спротив зі зброєю в руках. Цифри різняться, приблизно від 500 до 1500 тисячі білорусів вже воюють в ЗСУ. Більшість білорусів асоціюють успіх у цій війні з нашою особистою побудовою демократичної незалежної Білорусі», — розповів політик.

При цьому він заявив, що білоруси децентралізовано чинять протидію війні й на території Білорусі.

«Диверсійні акти білорусів — народний порив. Білоруси ставляться до цієї війни категорично негативно», — зауважив Ковалевський.

За його словами, у початку війни є значна провина самопроголошеного «президента» Білорусі олександра лукашенка.

«Для нас дуже важливо підтримувати антивоєнний настрій в суспільстві. Те, що відбувається сьогодні — це вина лукашенка, без нього цієї війни могло не бути взагалі. Білорусь продовжує надавати матеріальну підтримку російським військам, забезпечуючи надійний комфортний тил», — підсумував політик.

Нагадаємо, що територія білорусі активно використовується росією для здійснення агресії проти України. Наразі в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів