Поділитись:

Білорусь знову активізувалася на Волинському напрямку – ймовірне вторгнення

Четвер, 07 квітня 2022, 11:37
Білорусь знову активізувалася на Волинському напрямку – ймовірне вторгнення

фото ілюстративне 

Білоруські війська готові піти війної на Україну. 

Про це заявив в ефірі Еспресо військовий експерт Олег Жданов. 

"Я залишаю ймовірність втручання Білорусі в цю війну як 50/50. До речі, білоруські збройні сили знову почали перекидати війська до нашого кордону у Волинському напрямку. Я думаю, що Білорусь може бути використана в ось цьому масштабному наступі як відволікання частини Збройних сил України на Волинський напрямок", – наголосив він.  

Білорусь знову активізувалася на Волинському напрямку – ймовірне вторгнення

Із його слів, там стратегічний напрямок, тому дуже важливо для путіна хоча б спробувати від'єднати Україну від Заходу, від Європейського Союзу. 

"Я би не скидав це з рахунків", – зауважив Жданов. 

Як пояснив експерт, відрізати, до прикладу, Львів від Європи – це стратегічний напрямок, який може вплинути на хід всієї військової кампанії.

"Це було зрозуміло з самого початку, єдине – що політична позиція самого лукашенка на сьогодні нам дала таку змогу, що ми ще не боремося на другому фронті – на Волинському напрямку", – зазначив він.

Експерт вважає, що лукашенко свідомо відтягує вторгнення білоруських військ у війну. 

"Його політичний статус дуже крихкий. Якщо прогнозувати, то після віддання наказу про вторгення білоруської армії в Україну далі він вже путіну не потрібен. Далі у путіна є єдина система управління. Сьогодні його стримує тільки політичне рішення лукашенка щодо застосування збройних сил. А далі лукашенка можна ліквідувати і фактично управляти єдиною воєнною машиною союзної держави. Думаю, це саме той фактор, який стримує лукашенка", – пояснив експерт. 

Також Олег Жданов зауажив, що росія використовує всю військову інфраструктуру білорусі і навіть збройні сили в частині забезпечення ведення бойових дій російськими військами. Від білорусів – повністю технічний персонал на аеродромах, навіть білоруські бійці відмивають бронетехніку від залишків тіл російських солдатів. 

"Зараз затишшя, і начабто здається, що лукашенко путіну не потрібен. Лукашенко повинен ухвалити політичне рішення про офіційний вступ Білорусі у війну", – зауважив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів