Поділитись:

Уряд створив групу для допомоги українцям, які виїхали за кордон через війну

Понеділок, 11 квітня 2022, 07:48
Уряд створив групу для допомоги українцям, які виїхали за кордон через війну

Кабінет міністрів утворив робочу групу щодо захисту прав і свобод українців, які виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення росії.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Настав час для довгострокової транскордонної політики з ЄС щодо захисту прав українців у державах-членах та програми репатріації до України після стабілізації ситуації», – сказала міністерка соціальної політики Марину Марина Лазебна.

Зазначається, що група працюватиме із за стосунком «Дія» у процесі здійснення соціальних, компенсаційних та інших виплат, домагатиметься скасування плати за роумінг при використанні мобільного зв'язку за кордоном; забезпечуватиме цифровий консульський облік українців за кордоном.

Також група працюватиме над наданням освітніх послуг українською мовою; посиленням механізмів захисту від торгівлі людьми; створенням можливостей для отримання або підтвердження необхідної документації; налагодження співпраці між правоохоронцями, органами соціального захисту та міграції України з відповідними органами в ЄС тощо.

«Вони (українці) потребують консульської та гуманітарної підтримки, забезпечення житлом, вирішення всього комплексу питань, пов'язаних із соціальним захистом, доступом до медицини, освіти, а також можливості працевлаштування», – додала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 липня 2023
11 квітня 2023
04 квітня 2023
24 березня 2023
04 березня 2023
28 червня 2021
24 червня 2021
20 травня 2021
15 липня 2020
25 грудня 2019