Поділитись:

В МОЗ заперечили інформацію про смерть дитини від поліомієліту

П'ятниця, 18 листопада 2016, 12:53
В МОЗ заперечили інформацію про смерть дитини від поліомієліту

Міністерство охорони здоров′я не підтвердило інформацію про смерть 12-річного хлопчика з Волині від поліомієліту.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

"У зв'язку з поширенням у медіа інформації про смерть дитини у Волинській області нібито від поліомієліту повідомляємо, що, за даними лабораторного, клінічного, інструментальних методів дослідження, причиною смерті дитини є блискавичний перебіг хвороби Гійєна-Баре – гострого автоімунного захворювання.

Остаточне гістологічне підтвердження цього діагнозу буде відоме орієнтовно за 10 днів, що пов'язане зі специфікою лабораторних досліджень.

Хвороба Гійєна-Баре – це рідкісне захворювання, перші прояви якого – параліч кінцівок. Поліомієліт має схожі прояви, однак вакцинація дозволяє повністю подолати це захворювання. На сьогодні випадки в'ялого паралічу не пов'язані із поліомієлітом", – йдеться у повідомленні МОЗ.

У міністерстві наголошують, що діагноз буде підтверджений не раніше, ніж за 10 днів.

ДОВІДКОВО:

Синдром Гійєна-Барре — гостра аутоімунна запальна полірадикулонейропатія, яка проявляється млявими парезами і паралічами, порушеннями чутливості, вегетативними розладами. Синдром Гійєна-Барре залишається сьогодні найбільш частою причиною гострого млявого паралічу і являє собою одну з серйозних надзвичайних ситуацій в неврології.

Надрукувати
мітки:
коментарів