Поділитись:

«Сакральна» дата 9 травня: в Міноборони не впевнені, що ескалація з боку рф піде на спад

Четвер, 14 квітня 2022, 12:20
«Сакральна» дата 9 травня: в Міноборони не впевнені, що ескалація з боку рф піде на спад

фото ілюстративне

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр констатує, що російська армія накопичує сили для продовження ескалації в Україні, тому не прив’язує можливість повернення в Київ до певної дати, навіть якщо це «сакральна» для росіян дата 9 травня.   

Про це пише Українська правда.

На прохання прокоментувати думку, що зачекати з поверненням у Київ варто до 9 травня, Маляр не змогла підтвердити, що після цієї дати повертатися буде безпечніше.

З її слів, росія продовжує накопичувати військову силу для наступу на Україну, Київ залишається метою ворога, а загрози зберігаються для всієї країни. 

Маляр погодилася, що «у ворога була амбіція пройтися 9 травня по Києву – і, мабуть, із тих планів і чуток зараз іде така інтерпретація, що до 9-го варто почекати».

«Почерк російського КДБ і російської армії полягає в тому, що вони все намагаються приурочити до якихось дат історичних. А 9 травня – це для них сакральна дата, вони всю героїзацію своєї держави будують на цій даті. День незалежності і 9 травня – це для них дві ключові дати, коли вони намагаються найбільше капостей нам зробити. Тому, можливо, це й не безпідставно», – зазначила вона. 

Але, зі слів Ганни Маляр,  станом на сьогодні російська армія накопичує максимально свої сили для того, щоб здійснювати ескалацію надалі. 

«Вони накопичують війська не тільки вздовж російсько-українського кордону, вони готуються й по території Білорусі, щоб звідти завдавати удари. Вони ведуть вже певну підготовку на території так званої невизнаної Придністровської республіки. Ці загрози потрібно усвідомлювати», – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів