Поділитись:

путін вважає, що переможе, – канцлер Австрії про зустріч з очільником кремля

Неділя, 17 квітня 2022, 08:02
путін вважає, що переможе, – канцлер Австрії про зустріч з очільником кремля

Канцлер Австрії Карл Нехаммер розповів подробиці своєї зустрічі з президентом росії володимиром путіним у москві минулого тижня. Зі слів канцлера, путін живе у власному світі, але поінформований про ситуацію в Україні.

Про це повідомляють Українські Національні Новини з посиланням на інтерв'ю глави австрійського уряду американському телеканалу NBC.

"Перебуваючи у власному маленькому світі, я думаю, путін знає, що зараз відбувається в Україні. Він вірить, що виграє війну", – заявив Негаммер.

Бесіду з путіним Нехаммер назвав "жорсткою і відвертою". Як зазначається, у ході спілкування канцлер розповів очільнику кремля про воєнні злочини російських солдатів в Україні.

Нехаммер підняв питання про необхідність розслідування події та нагадав про трибунал по війні в Югославії, після чого путін "сказав мені, що, з одного боку, буде співпрацювати з Міжнародним слідством, а з іншого, що він не вірить західному світу".

Канцлер наголосив, що бесіда проходила в кремлі за довгим столом, і рукостискань не було.

Він озвучив президенту рф деталі про ситуацію на фронтах, про гуманітарні проблеми в обложених містах, закликав до припинення блокади Маріуполя та атак по Харкову.

Як зауважує Нехаммер, путін "вважає, що виграє війну" проти України.

"Думаю, він у своїй логіці війни. Він вважає, що війна необхідна для гарантій безпеки росії. Він не довіряє міжнародному співтовариству. Він звинувачує Україну в "геноциді" на Донбасі. Він перебуває у своєму світі, але, я думаю, зараз він знає, що відбувається в Україні", – зазначив канцлер.

Також путін визнав серйозний вплив міжнародних санкцій на росію, але вважає, що війна необхідна. Зі слів Нехаммера, керівник кремля знає, що може загрожувати світу застосуванням ядерної зброї, але не може стверджувати про реальну готовність.

"Наприкінці бесіди він сказав мені німецькою: "Краще війна раніше, ніж пізніше". Тому він точно знає, що відбувається зараз", – розповів австрійський канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів