Поділитись:

Закликав підтримати росію: на Житомирщині судитимуть настоятеля храму МП

Понеділок, 18 квітня 2022, 22:02
Закликав підтримати росію: на Житомирщині судитимуть настоятеля храму МП

Настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, постане перед судом за те, що закликав прихожан підтримати збройну агресію росії в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«64-річний настоятель церкви московського патріархату, що у Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм "цінні" настанови, як насправді треба сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії. Підозрюваний намагався переконати громаду у тому, що влада російської федерації прислала військо визволити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братського народу», – йдеться в повідомленні.

Настоятель церкви запевняв прихожан, що вбивають мирних жителів та руйнують їхні домівки, та все довкола не російські війська, а українські збройні сили.

У відповідь на такі заяви прихожани звернулися до правоохоронців.

Наразі обвинувальний акт стосовно священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України) передано до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів