Поділитись:

Алла Корнейко розповіла, як внутрішньо переміщені випускники будуть складати ЗНО (відео)

Вівторок, 17 травня 2022, 22:14
Алла Корнейко розповіла, як внутрішньо переміщені випускники будуть складати ЗНО (відео)

На Волині понад 60 тисяч внутрішньо переміщених осіб, багато людей приїхали з дітьми, які цьогоріч закінчують школу та будуть складати ЗНО.

У програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» завідувачка відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко розповіла про те, як буде проходити тестування для дітей ВПО.

Жінка зазначає, що в перші тижні війни освітяни почали проводити для внутрішньо переміщених випускників шкіл та професійних училищ інформаційну кампанію стосовно того, як їм зареєструватися або перевірити чи вони зареєстровані, адже реєстрація розпочалася 1 лютого.

«Вони стають повноправними учасниками тесту не зважаючи на те, що починали цей навчальний рік в одній області, а завершують його в іншій», – каже Корнейко.

Завідувачка відділу ЗНО, додає, що ближче до тесту внутрішньо переміщеним випускникам потрібно дати можливість визначитися з місцем де їм краще складати тестування, адже діти ще не знають де будуть в липні. Раптом вони з такої місцевості де вигнали окупантів і стало все спокійно. В них є можливість повернутися до себе додому і складати тестування там або на території сусідньої області. Для цього кожен учасник тестування повинен зайти на свою інформаційну сторінку і поставити відмітку: чи він точно хоче складати тест у цьому році і де саме він планує бути ближче до тесту.

«Я думаю, що наші внутрішньо переміщені особи про це вже знають, адже вони знаходяться у тісному контакті з освітянами. Ми своїх не кидаємо. Ми своїм розповідаємо і максимально допомагаємо», – зауважує Алла Корнейко

Деталі – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів