Поділитись:

Хоче виготовляти ракети: Білорусь купила в росії «Іскандери»

Четвер, 19 травня 2022, 21:51
Хоче виготовляти ракети: Білорусь купила в росії «Іскандери»

Самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко хоче до кінця року виготовляти ракету типу «Іскандер».

Білорусь уже купила в росії потрібну кількість цих ракетних комплексів.

Про це заявив Лукашенко, якого цитує його пресслужбаБЕЛТА, «Беларускі Гаюн», пише УП.

«З путіним обговорювали проблему ракетобудування. Допоможуть нам довести до ладу нові ракети, які ми створюємо. Ми значно просунулися, але з росіянами швидше створимо нормальну ракету – компетенцій у них більше. Ми й самі її зробимо, але для цього треба буде понад рік. А якщо розумна людина прийде і підкаже, що ми не так робимо, то до кінця цього року отримаємо ракету типу "Іскандер". Дуже гарна зброя», – каже лукашенко.

лукашенко на зустрічі з губернатором Нижегородської області рф глібом нікітіним також заявив, що Білорусь купила у росії ракетні комплекси «Іскандер» та зенітні ракетні комплекси С-400.

«Ми домовилися з Путіним. Ми купили у вас потрібну нам кількість цих "Іскандерів", С-400, озброїли нашу армію. Зараз це вже зовсім інша армія з таким озброєнням. Принаймні неприйнятний збиток ця зброя може завдати колосальний», – заявив диктатор.

Як уточнює проєкт «Беларускі Гаюн», С-400 та «Іскандери» перебувають на військовому аеродромі «Зябровка» (Гомельський район, Гомельська область, Білорусь).

На аеродромі базуються не менше 8 одиниць цих зенітно-ракетних комплексів, а також там розташовані ЗРПК «Панцир», кілька видів РЛС та інша військова техніка.

«Можливо, що ця техніка залишиться не одна, а разом із російським екіпажем, який продовжуватиме її оперувати», – зазначили у проєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів