Поділитись:

У росії знайшли бізнес, який розвивається попри санкції – ритуальні послуги (відео)

Неділя, 05 червня 2022, 14:57
У росії знайшли бізнес, який розвивається попри санкції – ритуальні послуги (відео)

В обкладеній санкціями росії знайшли галузь, яка зростає в умовах жорстких західних обмежень – похоронну.

Про це пише російське видання Тайга.інфо, яке аналізувало стан справ у 12 сибірських регіонах з початку війни в Україні, пише ZN.

Закупівлі жалобного приладдя з бюджетів сибірських органів влади з 24 лютого зросли у 17 разів.

Були проаналізовані показники Омської, Новосибірської, Томської, Кемеровської, Іркутської областей, Алтайського, Красноярського та Забайкальського країв, республік Алтай, Тива, Хакасія та Бурятія.

На підставі даних проекту «Держвитрати», відповідно до «Загальноросійських класифікаторів продукції за видами економічної діяльності», вивчалися витрати на штучні квіти, труни, жалобні вінки та інші ритуальні приладдя. Враховувалися також живі квіти, якщо їх замовляли разом із траурними предметами.

Найбільше на ритуальне приладдя в 2022 році витратила влада Бурятії – майже 3,9 млн рублів. Популярністю користувалися труни «Ватерлоо», «Російський простий», «Рамзес простий», «Вікінг» та «Скіф».

Значними були бюджетні витрати в Алтайському краї (1,5 млн рублів) та Іркутської області (775 тис. рублів). У Кузбасі – близько 600 тис. У Новосибірській області, за підрахунками редакції, витратили 250 тис. рублів.

Загалом у 12 регіонах з 24 лютого по 1 червня 2022 року з регіональних та муніципальних бюджетів у Сибіру витратили на жалобне приладдя майже 8 млн рублів.

Для порівняння, за аналогічний період минулого року ритуальні предмети закупили лише на 455 тис. рублів.

При цьому, у 2021 році в період з 24 лютого до 1 червня, наприклад, у Бурятії взагалі не закуповували ритуальне приладдя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів