Поділитись:

У США ціни на бензин сягнули найвищої точки за історію

Вівторок, 14 червня 2022, 02:34
У США ціни на бензин сягнули найвищої точки за історію

За останні 12 місяців вартість пального в Сполучених Штатах зросла на 62% і досягла рекордної позначки 5 доларів за галон (3,8 літра).

Про це повідомляє Голос Америки, посилаючись на Американську автомобільну асоціацію.

Це рекордний рівень, досягнутий після кількох місяців стрімкого зростання цін на пальне. Рік тому середня ціна галона бензину у США становила 3,07 долара.

Підвищення цін на пальне слідує за неухильним зростанням цін на нафту, які різко впали в перші дні пандемії COVID-19 через падіння попиту, але знову зросли в міру відновлення світової економічної активності.

Наразі барель сирої нафти продається в Лондоні та Нью-Йорку за ціною понад 120 доларів.

Згідно з урядовими даними, загальні ціни на енергоносії в США у травні зросли майже на 35% вище в порівнянні з тим самим місяцем у 2021 році. Це сприяло загальному зростанню споживчих цін у США, які у травні підскочили на 8,6% у порівнянні з тим самим періодом минулого року, що стало рекордним зростанням за останні 40 років.

У п'ятницю президент США Джозеф Байден обвалився з різкою критикою на американську нафтову промисловість, попередивши, що енергетичним компаніям не слід «користуватися проблемами, створеними війною в Україні, для отримання надмірного прибутку та підвищення цін, що погіршує становище сімей» у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів