Поділитись:

З нового року українські канали стануть платними

Вівторок, 06 грудня 2016, 17:11
З нового року українські канали стануть платними

В Україні з нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)", прийнятий Верховною Радою в жовтні і підписаний Президентом на початку листопада, повідомляє Mediasat.

Наразі медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

  • Пакет каналів 1 + 1 media (6 каналів: "1 + 1", "2 + 2", "ТЕТ", "Плюсплюс", "Уніан ТБ" і "Бігуді") – 0,75 грн за 1 абонента в місяць.
  • Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: "СТБ", "ICTV", "Новий канал", "QTV", "М1" та "М2") – 0,75 грн за 1 абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.
  • Пакет каналів "Медіа Група Україна" (3 канали: "Україна", "НЛО TV" і "Індиго TV") – 0,45грн за 1 абонента в місяць.
  • Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: "Інтер", "НТН", "Мега", "Enter-фільм", "Піксель", "K1", "K2", "Zoom" і "EuroNews") – 3 грн за 1 абонента в місяць.

Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку: медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази.

Зі слів представників медіагруп, "ціни з 1 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів".

Вартість дистрибуції у кабельних мережах також озвучив "5 канал" – 0,1 грн за одного абонента на місяць.

Надрукувати
мітки:
коментарів