Поділитись:

Міноборони рф відзвітувало про знищення більшої кількості техніки, ніж є в України

Четвер, 30 червня 2022, 23:23
Міноборони рф відзвітувало про знищення більшої кількості техніки, ніж є в України

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Міноборони росії відзвітувало про знищення більшої кількості техніки, ніж є в української армії, кілька разів заявляло про захоплення тих самих населених пунктів та надавало неправдоподібну статистику щодо втрат серед українських захисників.

Про це йдеться у розслідуванні видання «Проєкт», яке аналізувало щоденні брифінги представника Міноборони рф, генерала Ігоря Конашенкова про війну проти України, інформує Громадське.

За висновками видання, багато «перемог» російської армії, про які заявляв Конашенков, створювалися шляхом арифметичних та географічних фальсифікацій.

Так, наприклад, Конашенков звітував про взяття більше одного разу 25 населених пунктів України. Найбільше разів, за заявами рф, захоплювали місто Кремінна на Луганщині – аж чотири.

Через 5 днів після першого «захоплення» Кремінної Конашенков заявив про «встановлення контролю» над містом, а вже наступного дня – «взяття під контроль». За три тижні після цього він відзвітував про «бої з націоналістами» на околиці Кремінної. 1 квітня, за його словами, було блоковано північні околиці, а 21 квітня через – півтора місяця після першого звіту – він вчетверте розповів про взяття міста «без серйозних руйнувань об'єктів міської інфраструктури та житлових будинків».

 

Міноборони рф відзвітувало про знищення більшої кількості техніки, ніж є в України

Кілька разів Конашенков згадував село Степне Донеччини, не вказуючи про яке з двох йдеться, вигадав Павлоградську область в Україні та заявив про захоплення села Закаблуховка, якого вже давно немає на картах.

Міноборони рф надає перебільшені дані щодо знищеної української техніки, які інколи протирічать одне одному. Так, наприклад станом на 26 червня Конашенков повідомляв про 216 знищених українських літаків. Але стільки повітряних суден в України немає. Причому ці дані перевищують і дані самої рф, яка перед активною війною заявляла, що в України всього 152 літаки.

 

Міноборони рф відзвітувало про знищення більшої кількості техніки, ніж є в України

Також не сходяться дані щодо українських військовополонених: якщо порахувати кількість з усіх брифінгів Конашенкова до 2 березня, вийде 838 людей у полоні. Саме же Конешенков 2 березня заявляв про 572 полонених.

Такі ж дивні підрахунки стосуються і кількості загиблих українських бійців – їх, за підрахунком даних з щоденних брифінгів рф, вже щонайменше 40 596.

Також, за заявами міноборони росії, за перші 100 днів активної війни в Україні було знищено 39 тисяч «районів скупчення живої сили та техніки» та «опорних пунктів» українських військ. Однак кількість одиниць відзвітованої знищеної техніки значно менша, ніж згаданих «скупчень живої сили та техніки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів