Поділитись:

Уряд вимагає переглянути встановлення абонплати за газ

Неділя, 02 квітня 2017, 11:44
Уряд вимагає переглянути встановлення абонплати за газ

В Уряді вимагають, щоб Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг переглянула рішення про абонентську плату за газопостачання.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг переглянути рішення щодо встановлення абонентської плати за газопостачання.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина... я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів, особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - написав В.Гройсман.

Прем'єр також наголосив, що таке підвищення неприпустиме.

"Ні я, ні Уряд це категорично не підтримуємо. Я ... мав розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча Національна комісія з енергетики і не підпорядковується Уряду і прем'єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція!" - написав В.Гройсман.

Варто додати, що НКРЕКП 28 березня затвердила нові тарифи на послуги розподілу газу, які вступили в силу з 1 квітня.

Відповідно до нових правил кожен споживач буде сплачувати фіксовану місячну абонементну плату за потужність, яку використовує. Сам газ (як товар) подешевшає, тому що з його вартості будуть виключені платежі за транспортування та розподіл газу.

Для власників приватних будинків з котлами для опалювання оселі та підігріву води, середньорічна плата за споживання газу майже не зміниться. .

Натомість середній місячний чек для абонентів, які використовують газ для приготування їжі на газових плитах без лічильників, збільшиться в 3-5 разів.

Читайте також: Нацкомісія встановила нові тарифи для "Волиньгазу" .

Надрукувати
мітки:
коментарів