Поділитись:

Голосування "під ялинку": остання сесія Луцькради у 2016 році

Четвер, 29 грудня 2016, 21:00
Голосування «під ялинку»: остання сесія Луцькради у 2016 році

Незважаючи на те, що пластуни передали депутатам Луцькради та міському голові Вифлеємський Вогонь Миру, протягом дня атмосфера в сесійній залі була подекуди зовсім не мирна. Втім із суперечками, дискусіями, сварками, юрбою невдоволених, оголошенням голодування, перервами на каву, довгими зборами після обіду, загрозою зриву кворуму 16 сесія Луцькради, остання в 2016 році, все ж відбулася і завершилася.

Не виступати, не задавати питань, тільки голосувати

Порядок денний формувався довго. Втім депутатські запити цього разу вирішили розглядати останніми, а начальника управління фінансів та бюджету Лілію Єлову пропустити вперед з її змінами до бюджету, "бо казначейство жде!"

Пластуни вручають Вифлиємський Вогонь МируПластуни вручають Вифлиємський Вогонь Миру

Голосування «під ялинку»: остання сесія Луцькради у 2016 році

Голосування «під ялинку»: остання сесія Луцькради у 2016 році

Голосування «під ялинку»: остання сесія Луцькради у 2016 році

Такі ялинкові прикраси можна було купити при вході заради благодійностіТакі ялинкові прикраси можна було купити при вході заради благодійності

Домовились також депутати, що сидітимуть в сесійній залі до останнього. Тобто до тієї пори, поки не розглянуть останнього проекту рішення та запиту.

Обранець громади Григорій Пустовіт навіть запропонував, щоб депутати не виступали, не ставили питань, а тільки голосували. Так, на думку депутата, вони швидше справляться і раніше підуть додому. Як-не-як, Новий рік на носі.

Після того, як звільнили від сплати частини чистого прибутку, що підлягає сплаті до бюджету, Луцький зоопарк та Луцьке підприємство електротранспорту, то ЛПЕ отримало "під ялинку" ще й 1 мільйон на тендер з переоснащення тролейбусів валідаторами.

Депутати купують заради благодійностіДепутати купують заради благодійності

Заступник міського голови Сергій Григоренко попросив обранців громади підтримати зміни до програм підтримки мобілізованих та забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій. Основна зміна – до програми вирішили врахувати і бійців-добровольців.

Григорій Пустовіт, який пропонував працювати без зайвих слів, не втримався і все ж зробив зауваження щодо тексту програми співфінансування, маючи претензії до словосполучень та орфографії.

Свічка, "стройки", два гаражі

Варто зауважити, що всю сесію на столі у міського голови Миколи Романюка горів у свічці Вифлиємський Вогонь Миру.

На столі у міського голови Миколи Романюка всю сесію горіла свічка Вифлиємським Вогнем МируНа столі у міського голови Миколи Романюка всю сесію горіла свічка Вифлиємським Вогнем Миру

Вогонь Миру мирно горів на столі, а тим часом в залі у словесній перепалці зійшлись два депутати: Павло Данильчук та Андрій Козюра. Данильчук мав зауваження щодо майбутньої забудови на вулиці Глушець, і чи то між іншим, чи то так треба було, згадав забудову на Ковельській, 17. І тут Козюру "понесло":

"Чого ви так стройками цікавитесь у місті? Вже багато чого говорять про Данильчука і його зацікавленість в усіх стройках!" – не міг втихомиритися Козюра, а потім взагалі попросив оголосити міського голову 5 хвилин перерви, в якій продовжував з'ясовувати стосунки з Данильчуком.

Депутат Андрій КозюраДепутат Андрій Козюра

Депутат Павло Данильчук сперечається в 5-хвилинній перерві з Андрієм КозюроюДепутат Павло Данильчук сперечається в 5-хвилинній перерві з Андрієм Козюрою

Депутат Алла НадточійДепутат Алла Надточій

Депутат Наталія Бунда на останній в цьому році сесії була мовчазна та замріянаДепутат Наталія Бунда на останній в цьому році сесії була мовчазна та замріяна

Секретар Луцькради Юлія ВусенкоСекретар Луцькради Юлія Вусенко

Депутат Петро Нестерук уважно слухає своїх колегДепутат Петро Нестерук уважно слухає своїх колег

Після перерви тему забудов продовжили. Всі дізнались, що серед трьох забудовників, які хотіли будувати на земельній ділянці на вулиці Арцеулова, 3 б, виграв ПАТ "Луцьксантехммонтаж", власники якого обіцяли певну частину квадратних метрів житла віддати учасникам АТО.

Після забудовників перейшли до питань насущних, а точніше гаражних. Депутат Юлія Дацюк запропонувала скасувати рішення виконкому щодо демонтажу двох гаражів.

Депутат Юлія Дацюк просила лишити людям гаражіДепутат Юлія Дацюк просила лишити людям гаражі

«Свободівець» Богдан Вавринюк«Свободівець» Богдан Вавринюк

"Голосуємо за політичні рішення по гаражах. Нехай стоять гаражі, нехай розводяться там щурі", – обурився на це міський голова. Не маючи охоти розводити щурів у місті, депутати не підтримали свою коліжанку з депутатського корпусу.

Не підтримали й депутата Миколу Собуцького, який також просив скасувати рішення виконкому щодо демонтажу гаражів на вулиці Ковельській.

"А оці депутати, вони тут як з'явились?"

На обідній перерві було не менш цікаво. Одразу під дверима в приймальню мера сидів чоловік пенсійного віку з інформаційною табличкою на шиї та пляшкою води. Він сказав, що голодує проти свавілля головної муніципалки Луцька Юлії Сиротинської і сидітиме тут доти, поки його не почують.

Яскравий депутат Микола ДендіберінЯскравий депутат Микола Дендіберін

Перерва минула швидко, і по одному, неквапно та несміливо народні обранці заповнювали сесійну залу. Огрядна жінка, яка чекала, коли ж депутати розглядатимуть її "земельне" питання щодо оренди земельної ділянки на Верещагіна, кожного оцінювала поглядом і репліками:

– Це хто такий, Яручик? – питає в журналістів.

– Ні, це Петро Бойко – депутат з "УКРОПа", – кажемо їй.

– Вони, лисі, мені всі на одне лице.

Втім дочекавшись депутата Миколу Яручика, який зайшов разом з іншим депутатом Євгеном Ткачуком, "відвісила" комплімент:

– Ви мені схожі, як брати.

– Так, тільки я молодший, – пожартував Євген Ткачук.

– А то хто такий? – допитувалась жінка. – Соломатін, кажете, гарний чоловік, от люблю таких мужчин: непропитих, непрокуряних і з почутям гумору.

– А то хто такий гарний, як ви кажете, Безп'ятко його прізвище?

– А цей, в червоному піджаку, тут, як "здрастє".

– О! А це що за батюшка зайшов?" – відреагувала жінка на помічника міського голови Бодана Гончарука.

Коментувала лучанка все, що бачила і чула в сесійній залі.

"Я ж вперше тут, мені ж цікаво. А оці депутати, вони тут як з'явились? Це типу, коли за них на виборах голосували?" – не могла вгамуватись жінка.

Туалет і порнокасети

А тим часом депутати продовжували свою роботу. Дискусійним виявилось питання щодо туалету, що на Театральному майдані. Активіст Сергій Рижков навіть виступив з цього приводу і попросив голову "земельної" комісії Євгена Ткачука уважніше ставитись до земельних питань. Це чомусь обурило депутата.

Депутат Євген ТкачукДепутат Євген Ткачук

"Ви краще розкажіть всім, чим ви займалися раніше і як порнокасети на ГПЗ продавали!" – звернувся на підвищених тонах до нього Євген Ткачук.

Рижков на це просто похитав головою, а депутати все ж вирішили не продовжувати договір оренди з підприємцем, який за стільки часу не відкрив громадської вбиральні в центрі міста.

Наталія Бунда і Олександр КозлюкНаталія Бунда і Олександр Козлюк

Як завжди життєрадісний депутат Микола ЯручикЯк завжди життєрадісний депутат Микола Яручик

Потім директор КП "Автопарксервіс" Олександр Мартинюк, вислухавши хвилю критики щодо його роботи, сказав депутатам: "Я йду!" І пішов з посади, напевно, назавжди

Посперечавшись з годину за звіт тимчасової контрольної комісії з роботи ринків на території міста, зробивши кава-паузу в 30 хвилин, депутати взялись до розгляду найцікавішого – "земельних питань".

Директор КП «Автопарксервіс» Олександр Мартинюк покидає посадуДиректор КП «Автопарксервіс» Олександр Мартинюк покидає посаду

"О, нарешті!", –- важко і голосно зітхнула жінка, яка цілий день на це чекала і вже втомилась сидіти, слухати і коментувати все підряд.

Майже в кінці сесіїї в зал зайшла делегація з людей з ГК "Січовий", які прийшли відстоювати свої гаражі.

Депутати, натхненні тим, що скоро Новий рік, вирішили зробити людям подарунок і не підтримали відмовний проект рішення щодо узаконення гаражів. До того ж на наступну сесію міськради хочуть розробити проект рішення про скасування рішення виконкому щодо цих гаражів.

Люди пішли ощасливлені додому, а народні обранці думали, що ж робити з депутатськими запитами.

"Шановні, давайте за моїм прикладом: переводьте свої запити в звернення – і підемо додому", – закликав усіх депутат Микола Дендіберін.

Втім троє депутатів вирішили все ж зачитати свої запити, інші їхні колеги обурились на це і забрали картки для голосування з системи "Рада" та хотіли йти додому. Чим створювали відсутність кворуму і можливий розгляд запитів на наступний день. Втім все ж таки запит зачитав тільки депутат Тарас Шляхтич – його колеги не підтримали. Микола Яручик з Євгеном Ткачуком урочисто оголосили: "Ми переводимо свої запити в звернення!"

Тоді міський голова подякував усім за роботу, в залі прозвучав Гімн України і Романюк усіх присутніх запросив до імпровізованого передноворічного столу в холі перед сесійною залою, щоб подякувати за рік роботи і привітати з Новим роком.

Остання в цьому році, але не остання для цієї каденції, сесія Луцькради завершилась на позитивній ноті. Після святкування новорічних свят депутати Луцькради з новими силами візьмуться за свою роботу в сесійній залі, і найголовніше, аби результати їхньої роботи були на користь луцькій громаді, яка їх вибрала і доручила та довірила їм представляти їхні інтереси в стінах головної будівлі міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
16:00
21 лютого 2024
11 вересня 2023
11:32
01 вересня 2023
05 квітня 2023
29 березня 2023
07 березня 2023
13:45
28 лютого 2023
25 січня 2023
12 січня 2023