Поділитись:

Часткові автостоянки та велодоріжки: у Луцькраді обговорили реконструкцію проспекту Волі

Вівторок, 07 лютого 2017, 12:40
Часткові  автостоянки та  велодоріжки:  у Луцькраді обговорили реконструкцію проспекту Волі

Проектанти пропонують в рамках реконструкції проспекту Волі автостоянки не робити під кожним магазином, а перенести їх на вулицю Глушець.

Біля педколеджу планують заборонити парковки та поставити бордюри. Про це сказав начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась 7 лютого під час засідання круглого столу щодо пропозицій з реконструкції проспекту Волі.

Він додав, що саме з частковим паркуванням можна буде вирішити проблему заторів на проспекті Волі.

"Ми не чіпатимемо бордюри, фризуємо основу і піднімаємо асфальт, і буде в окремих місцях часткове паркування для розвантаження, щоби не паркувались вздовж дороги на Волі", – сказав Юрій Крась.

Переможець тендеру, який і здійснюватиме реконструкцію, – "Луцькавтодор".

Юрій Крась зауважив, що передбачається й те, що по обидві сторони вулиці будуть облаштовані велодоріжки. Що ж до часткових парковок, то вони будуть безкоштовні. Хоча перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев не виключає, що, можливо, ці паркомісця передадуть на обслуговування КП "Автопарксервіс" і, можливо, вони будуть потім й платні. Оскільки це є центр міста.

Директор проектного інституту "Луцьккомундорпроект" Олександр Остапук сказав, що передбачено довести до нормативів ширину дороги від 10,5 метрів до 12 метрів. Виявилось, що дорожнє полотно втратило свою міцність, там існує сильна загазованість, безпека руху не забезпечена, а також існують затори. Якщо ж запроектувати на проспекті стоянки, то буде існувати постійна проблема із заторами.

"Нами був розроблений проект, який пройшов всі експертизи. Якщо питання в деревах, то більшість з них втратили свою цінність і вони гнилі. Пропоную стоянки перенести на вулицю Глушець і таким чином розвантажити проспект Волі", – сказав Олександр Остапук.

Також Тарас Яковлев додав, що розвантажувати проспект Волі планують не лише за рахунок вулиці Глушець. Також планують реконстроювати частину дороги, яка з'єднує проспект Волі із вулицею Глушець, яку в народі називають "Тещин язик". До того ж в планах розширення з'їзду біля ТЦ "Гранд Волинь", який також сполучає вулицю Глушець і проспект Волі.

"З приводу розширення ми говорили вже не раз, і покійний міський голова Микола Романюк прийняв рішення, щоб не збурювати громаду, залишити проїжджу частину в тих межах, які є, але зробити більш безпечною. Якщо ж дерева дійсно аварійні, то ніхто не заважає їх міняти", – сказав Тарас Яковлев.

Юрій Крась додав, що після сьогоднішнього обговорення передпроектних пропозицій упродовж місяця проектний інститут буде займатись напрацюваннями і вже через місяць-півтора буде готовий проект. Якщо ж сприятимуть погодні умови, то можна буде починати займатись реконструкцію тротуарів, на що передбачено 9 мільйонів гривень.

Також начальник департаменту ЖКГ зауважив, що, у зв'язку із реконструкцією, мешканцям проспекту Волі доведеться якийсь час терпіти певні незручності, адже дорога буде розкопуватись і, можливо, буде тимчасове перекриття руху на проспекті Волі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
10:10
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
31 січня 2024
27 січня 2024
22 січня 2024
18 січня 2024
16:59