Поділитись:

З'явився привід для позачергових виборів депутатів Луцькради, – журналіст

Четвер, 08 червня 2017, 15:11
З'явився привід для позачергових виборів депутатів Луцькради, – журналіст

Луцька міська рада не підтримала проекту рішення про виконання постанови суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря ради.

Головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик спробував розібрати юридичні аспекти і спрогнозувати можливі наслідки такої ситуації. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Отож, почнемо з того, що в постанові суду про поновлення Вусенко спочатку була теза, що відповідне рішення має прийняти рада, але потім вона "уточнилося" окремою постановою суду, на яку вже подано апеляцію. Наскільки я розумію, це "уточнення" не набрало законної сили, адже не пройдено апеляційної інстанції, отож "праведним" на сьогодні є рішення суду, де Луцька міська рада повинна прийняти на сесії відповідний акт щодо поновлення Вусенко. Йдемо далі. Міська рада зібралася у складі нової більшості (мінус два депутати, які не прийшли). Міська рада тричі голосувала за проект і тричі він не набирав необхідної кількості голосів. Постанова суду НЕ ВИКОНАНА. За жодних обставин НЕ ГОЛОСУВАЛИ депутати від УКРОПу", – зазначив журналіст.

Як сказано в повідомленні, стаття 382 ККУ невиконання судового рішення, вчинене службовою особою – карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Голосування було відкритим. Присутніх депутатів видно в залі на камерах, і вони не голосували. Тобто, зі слів Андрія Лучика, вчиняли бездіяльність, через яку наступило невиконання рішення суду.

"І якщо із суб'єктивною стороною цього злочину депутати, які не прийшли на сесію, завжди можуть принести довідку з лікарні, то пояснити присутнім депутатам, чому вони не голосували, буде надзвичайно складно. А якщо вступить в дію ще положення про "позбавлення права обіймати певні посади", то вся фракція УКРОПу (крім Вікторії Побережної, яка не прийшла, та Олександра Кравченка, який чесно натискав кнопку "ЗА") піде зі стін міської ради", – йдеться у повідомленні.

"УКРОП загнав себе в глухий кут", – додав журналіст.

Як пояснив він, у голови ОДА Володимира Гунчика за певних обаставин з'являється опція надіслати подання на Верховну Раду щодо позачергових виборів депутатів Луцької міської ради через "ігнорування вимоги компетентних органів про приведення незаконних рішень у відповідність із законом". Хоча, вважає журналіст, це навпаки зіграє на руку новоутвореній більшості.

Надрукувати
мітки:
коментарів