Поділитись:

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

Четвер, 27 липня 2017, 10:33
Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

"У Луцькій міській раді немає політичної кризи. Весною була, але зараз все змінилося", – сказав під завершення другої години сесії секретар Луцькради Григорій Пустовіт.

На годиннику майже 12-та. Місце лідерки волинської "Самопомочі" Юлії Вусенко традиційно порожнє. Нема Артема Запотоцького. Зарання покидає засідання голова фракції "БПП "Солідарність" Петро Нестерук.

Депутати обговорюють ймовірне об'єднання обласного центру з прилеглими селами. Слово бере "укропівець" Ігор Поліщук.

"Це шанс обрати мера та оновити депутатський корпус. Жодна політична боротьба та політичні амбіції не можуть переважати над успіхом й процвітанням нашого міста та комфортним й успішним життям лучан", – каже він.

Екс-радикали Костянтин Петрочук та Сергій Була аплодують такій промові.

"Хай буде", – підтримує ідею розширення Луцька позафракційний Микола Яручик.

Голосування: 40 – "за". Одноголосно.

***

Слова Григорія Пустовіта, якими я розпочав цей репортаж, викликають іронічну посмішку. Звісно, я погоджуюся з ним, що "все змінилося", але "немає політичної кризи"? Дуже сумнівно.

Над п'ятьма депутатами (Євген Ткачук, Олександр Козлюк, Костянтин Петрочук, Сергій Була, Аркадій Соломатін) завис дамоклів меч. У Луцьку було створено ініціативну групу, метою якої є відкликання мандатів цих обранців.

Проголосувавши за об'єднання, Ткачук, за "відставку" якого (як і за всю п'ятірку) зібрано вже необхідну кількість підписів, пропонує розпустити раду вже і зараз.

Євген Ткачук пропонує розпустити раду вже і зараз...Євген Ткачук пропонує розпустити раду вже і зараз...

... та на кілька хвилин покидає залу, затримавшись на виході біля Олександра Ніколайчука, який стане депутатом, якщо в Ткачука та Козлюка заберуть мандати.... та на кілька хвилин покидає залу, затримавшись на виході біля Олександра Ніколайчука, який стане депутатом, якщо в Ткачука та Козлюка заберуть мандати.

Трохи раніше в залі палко виступав прихильник Євгена Євгенійовича – настоятель парафії Преподобного Іова Почаївського УПЦ (КП) отець Олександр Вронський.

"Церква цього не благословляла", – сказав він, відвівши значну роль й Сатані, який, як виявляється, теж долучився до відкликання.

Занепад та гріховність. Саме так мені хочеться охрестити ситуацію, в якій зараз перебуває Луцька міська рада... Але досить заочно сперечатися з Григорієм Олександровичем. Повертаймося до опису засідання.

За годину в сесійній залі повинні оголосити перерву. Біля трибуни стоїть депутат та заступник міського голови Костянтин Петрочук. Він відстоює створення департаменту сім'ї, молоді та спорту.

"Я та мій позафракційний колега підтримуємо цю ініціативу", – в процесі обговорення каже Олександр Козлюк, обіймаючи за плечі Євгена Ткачука.

«Я та мій позафракційний колега підтримуємо цю ініціативу», – в процесі обговорення каже Олександр Козлюк, обіймаючи за плечі Євгена Ткачука.«Я та мій позафракційний колега підтримуємо цю ініціативу», – в процесі обговорення каже Олександр Козлюк, обіймаючи за плечі Євгена Ткачука.

Альтернативну позицію займають депутатки Алла Надточій та Наталія Бунда. Поки триває суперечка, певно, з магазину, повертається лідер "Народного контролю" Павло Данильчук з двома пляшками мінеральної води, якими замінює "казенне" H2O.

Алла Надточій активно брала участь в обговоренні упродовж цілої сесіїАлла Надточій активно брала участь в обговоренні упродовж цілої сесії

"Коля, ти ж позафракційний", – провокують депутати підтримати проект рішення Яручика.

У підсумку департамент створено, проголосовано ще кілька питань. Обід.

Поки обранці громади активно покидають свої місця та йдуть їсти, Пустовіт ретельно працює гребінцем, причісуючи волосся. Таким чином він готується до запису відеокоментаря для телевізійників.

Розповівши про важливість об'єднання Луцька з прилеглими селами, він виходить в "кулуари", де його знову змушують працювати на камеру та говорити свою думку про згорівле "Patio di Fiori".

"Військові підпалами не займаються", – все, що мені вдається почути з відповіді секретаря журналістам.

«Військові підпалами не займаються», - каже Пустовіт журналістам...«Військові підпалами не займаються», - каже Пустовіт журналістам...

...поряд із медіа спілкується й Андрій Покровський...поряд із медіа спілкується й Андрій Покровський

Традиційно "депутатський перекус" трохи затягнувся, й роботу розпочали з 15-20-хвилинним спізненням. На місцях для запрошених в чорній формі сидить головна "карателька" тимчасових споруд Луцька, очільниця департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська.

Читайте також: ДИКТАТУРА ТА ДЕМОКРАТІЯ НА СЕСІЇ ЛУЦЬКРАДИ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні вона доповідає про перейменування структурного підрозділу на департамент муніципальної варти та розширення його чисельності. Отримавши підтримку депутатів, пані Юлія влаштувала фірмове "дефіле", задоволено посміхаючись.

Юлія Сиротинська влаштувала фірмове «дефіле», задоволено посміхаючисьЮлія Сиротинська влаштувала фірмове «дефіле», задоволено посміхаючись

"Привіт, друг, ти коли Гунчика заміниш?" – чую знайомий голос свого улюбленого депутата Волиньради Сергія Леонтьєва.

Сергій Леонтьєв сидить поряд із журналісткою Оленою Лівіцькою, п'є каву та про щось розмовляє із майстринею «пера»Сергій Леонтьєв сидить поряд із журналісткою Оленою Лівіцькою, п'є каву та про щось розмовляє із майстринею «пера»

У нього нова зачіска та респектабельні окуляри. Він сидить поряд із журналісткою Оленою Лівіцькою, п'є каву та про щось розмовляє із майстринею "пера".

"Де БПП?" – лунає голос в залі.

"Тут", – відповідає, сідаючи на своє місце, член фракції "Солідарність" Андрій Авраменко.

Потролити прекрасно фізично підготовленого депутата намагаються Козлюк та Ткачук. Його грізний вигляд швидко зводить ці спроби нанівець, і відкликанці починають діймати Яручика, якого сьогодні назвали єдиним гідним кандидатом на посаду міського голови.

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

«Народний» мер Микола Яручик«Народний» мер Микола Яручик

У сесійній залі розпочинають обговорювати бюджетне питання, в "укропівських" рядах передають один одному цукерки, в позафракційних – жуйки.

Поки триває обговорення, Аркадій Соломатін гортає стрічку "Фейсбуку" на своєму смартфоні. На кілька секунд зупиняється на фотографії військових та гарячій пропозиції від якогось турагентства.

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

Розібравшись з бюджетом, депутати погодили детальний план території в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної, де ТзОВ "Спектр Центр" хоче збудувати житловий квартал і дитячий садочок.

Коли справа дійшла до земельних питань, перед якими оголосили 20-хвилинну перерву, я вирішив, що тут "ловити" більше нічого, та достроково завершив засідання для себе.

***

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

Сесія Луцькради: занепад та гріховність (фоторепортаж)

В останні 20 хвилин мого перебування поряд із депутатами із зали вийшов Микола Дендіберін. Згодом він повернувся, тримаючи в руках філіжанку запашної кави.

Спокійно, ігноруючи різні жартівливі зауваження від колег, поважний обранець сів на своє місце та насолодився гарячим напоєм.

Чи додало йому це енергії активно працювати в останні години засідання та відстоювати права лучан на футбольні поля, я не знаю. Але підсумкову "картинку" для репортажу він зробив чудову. Дякую, Миколо Євгенійовичу.

P.S. Також сьогодні Миколі Романюку посмертно надали звання Почесного громадянина Луцька. Подія, яка на хвильку дозволяє забути про занепад та гріховність на сесії Луцькради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
16:00
21 лютого 2024
11 грудня 2023
31 жовтня 2023
11 жовтня 2023
11 вересня 2023
11:32
01 вересня 2023
16 серпня 2023
17 липня 2023
05 квітня 2023