Поділитись:

ЦВК не зареєструвала на вибори в окрузі № 23 кандидата від "Самопомочі"

П'ятниця, 17 червня 2016, 18:08
ЦВК не зареєструвала на вибори в окрузі № 23 кандидата від «Самопомочі»

Кандидату у народні депутати України у 23-му виборчому окрузі Михайлові Імберовському ("Об'єднання "Самопоміч") відмовили у реєстрації.

Відповідне рішення прийняла Центральна виборча комісія під час чергового засідання у п'ятницю, 17 червня, – повідомили у громадській мережі "Опора".

Причиною відмови кандидатові у реєстрації стало недотримання вимог Конституції України та норми Закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатному виборчому окрузі № 23.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України" Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата (кандидатів) у депутати в разі виявлення обставин, які позбавляють особу, висунуту кандидатом у депутати, права бути обраною депутатом відповідно до статті 9 цього Закону. У ст. 9 Закону зазначається, що депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років.

Надрукувати
мітки:
коментарів