Поділитись:

Петиція проти виселення коледжу зі Старого міста набрала необхідні голоси

Середа, 29 березня 2023, 08:00
Петиція проти виселення коледжу зі Старого міста набрала необхідні голоси

Петиція, в якій лучани закликають зняти з розгляду сесії міськради проєкт звернення до Кабінету Міністрів України про зміну розташування Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій, набрала необхідні 300 голосів. Ба більше, люди продовжують голосувати.

Станом на ранок 29 березня петицію підписали 312 осіб. Тепер її має розглянути міська рада. 

Автором петиції є виступив Олександр Новосад. Чоловік просить зняти з розгляду сесії Луцької міської ради проєкт рішення, в якому вимагають передати історичну будівлю, що на вулиці Кафедральній, 6, на баланс міста, а заклад освіти – перемістити. 

«Ми, жителі територіальної громади міста Луцька, звертаємось до міського голови Ігоря Поліщука та депутатів міської ради з пропозицією зняти з розгляду сесії цей проект рішення, в якому міститься вимога про можливість якнайшвидшої передачі історичної будівлі по вулиці Кафедральній, 6, на баланс Луцької міської ради з одночасною зміною розташування закладу освіти», – йдеться в тексті.

У документі вказують на те, що такий проєкт рішення має репутаційну шкоду для коледжу харчових технологій та грубо порушує низку українських законів, які стосуються освіти. До того ж він може зашкодити іміджу міста Луцька та роботі з міжнародними громадськими організаціями. 

Нагадаємо: у Луцьку хочуть виселити «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» з приміщення на Кафедральній, 6, яке розташоване біля Замкової площі. А в приміщенні архітектурної пам'ятки Гостинний двір Прайзлерів, яке розташоване на вулиці Кафедральній, 4, вирішили облаштувати готельно-ресторанний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024