Поділитись:

На підземні смітники у Луцьку витратять 91 мільйон гривень

Автор: Максим Косюр |
Середа, 21 червня 2023, 10:09
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Луцьку на реалізацію програми оновлення локацій збору побутових відходів  на території Луцької міської територіальної громади у 2023–2025 роках планують витратити понад 91 мільйон гривень.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради.

Сьогодні, 21 червня, чиновники міської ради затвердили програму оновлення локацій збору відходів. Згідно з якою загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації складає більш як 91 мільйон гривень. Станом на зараз ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» обслуговує 297 контейнерних майданчиків загального користування, 1608 контейнерів у громаді. 

«Програма направлена на розв'язання питань у громаді з покращення якості надання послуг з вивезення побутових відходів з урахуванням аналізу ситуації, пов’язаної з ростом кількості відходів за останні роки, вжиття відповідних заходів з покращення екологічного стану територій», – йдеться в додатку до рішення.

Заходи програми забезпечать мешканців місцями для збирання побутових відходів та удосконалять систему сортування відходів за видами матеріалів. У Луцькій громаді провели моніторинг технічного стану контейнерних майданчиків і з'ясували, що ці майданчики потребують оновлення. Встановлення підземних контейнерів для побутових відходів, на думку чиновників, поліпшить естетичний вид житлових зон громади.

«Підземні контейнери для збору побутових відходів значно спростять процес збирання відходів, а також оптимізують логістику їх вивозу. Це практичне та екологічне рішення, яке допоможе позбавитись неприємних запахів біля місць збору відходів, зберегти естетичний вигляд локацій збору відходів», – зазначають у додатках.

За бюджетні кошти протягом 2023-2025 років передбачено впровадження таких заходів:

  • оновлення локацій для збору побутових відходів;
  • зменшення обсягів захоронення побутових відходів;
  • забезпечення максимального вилучення вторинної сировини шляхом впровадження більш ефективної системи збору побутових відходів;
  • оптимізація логістики вивозу побутових відходів;
  • запобігання виникненню несанкціонованих звалищ;
  • покращення благоустрою та санітарного стану громади;
  • зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;
  • підвищення рівня екологічної свідомості та відповідальності громадян щодо поводження з побутовими відходами;

Чиновники громади впевнені, що облаштування центрів управлінь відходами допоможе створити еколого-просвітницький простір, зосереджений на екологічному вихованні населення, аби запобігати та зводити до мінімуму утворення побутових відходів.

Крім того, відповідну програму мають затвердити депутати Луцької міської ради під час сесії.

Нагадаємо: у селі Брище, що під Луцьком, планують будувати завод з перероблення відходів. Цю територію для будівництва обрали не випадково, адже підприємство будуватимуть одразу біля сміттєзвалища, що дозволить мінімізувати витрати на логістику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024