Поділитись:

У Луцьку розпочали розробку стратегічного плану розвитку усієї громади (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 04 липня 2023, 16:27
У Луцьку розпочали розробку стратегічного плану розвитку усієї громади (фото)

Рада Європи профінансує та допоможе розробити стратегію розвитку Луцької міської територіальної громади до 2030 року.

Про це повідомили під час засідання комітету зі стратегічного планування.

Керівниця проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» Дарина Соколова зауважила, що вони допомагатимуть громаді усіма необхідними ресурсами.

«Ми в першу чергу очікуємо формування такої стратегії, яка б грунтувалася на результатах широкого, прозорого та учасницького процесу. По-друге, ми допомагатимемо застосовувати усі найсучасніші методи залучення громадськості. По-третє, це залучення усіх зацікавлених груп, аби ця стратегія відображала інтереси усіх людей та працювало на благо громади», – каже очільниця.

Дарина СоколоваДарина Соколова
 

Експерт проєкту Ради Європи зміцнення стійкості демократичних процесів під час війни та в післявоєнний період Олександр Солонтай розповів, що перед початком розробки власне стратегії вони мають врахувати думки й бачення усіх впливових груп у місті: бізнесу, волонтерів, молодіжних організацій тощо. Вже після цього основний пласт роботи розділять за тематичними групами. Обсяг такої роботи вони планують виконати до весни наступного року.

«Фінальним кроком для цієї стратегії буде рішення міської ради, яким її затвердять. Зараз же ми мажмо зрозуміти, що повинні зробити за літо, осінь та зиму. Ми вам пропонуватимемо усі доступні варіанти та обговорюватимемо їх, що знайти найкраще рішення, яке підійде для Луцької громади», – зазначив експерт.

Олександр СолонтайОлександр Солонтай
 

Його колега Юлія Гвоздович пояснила, що напрацювання такої стратегії проходить у кілька етапів, які є сталими та необхідними для успішної реалізації подібних проєктів, а сама стратегія має 5-6 розділів:

  • перший – аналітичний блок;
  • другий – проведення порівняльних переваг;
  • третій – формування сценаріїв розвитку;
  • четвертий – план заходів виконання сценарію розвитку: стратегічних та операційних цілей;
  • п'ятий – моніторинг;

Юлія Гвардович, Олександр Солонтай та Ірина ЧебелюкЮлія Гвардович, Олександр Солонтай та Ірина Чебелюк
 

Депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, за чий кошт ця стратегія буде створюватись, адже, за його інформацією, така ініціатива коштує недешево.

«Останнє питання, на яке я хотів би почути відповідь - хто за це все платить та скільки це буде коштувати, бо постійно у сесійній залі говорили, що стратегія коштує величезні гроші, і на це немає ресурсів?» – запитав депутат.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Очільник департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що жодної копійки з бюджету не піде, усе роблять завдяки підтримці Ради Європи. Також він додав, що 3-4 роки тому у Луцьк могли таку стратегію реалізувати, але тільки за один аналіз тоді просили близько 100 тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024