Поділитись:

Чому Луцьк постійно затоплює після дощу, і чи розв'яжуть цю проблему (відео)

Середа, 26 липня 2023, 21:19
Чому Луцьк постійно затоплює після дощу, і чи розв'яжуть цю проблему (відео)

Щойно Волинь накриває потужна злива – Луцьк затоплює. Найбільше і найчастіше від дощу страждають вулиця Карпенка Карого та проспект Відродження.  

У зв'язку із цією проблемою, від якої роками потерпають лучани, телеканал «Конкурент TV» вирішив поцікавитись, чи планують це питання розв'язувати.

У відповіді на інформаційний запит у Департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради розповіли, що ситуація із затопленням виникає через проблеми зі зливною каналізацією.

«Інформуємо, що під час інтенсивних атмосферних опадів існуюча мережа міської зливної каналізації в районі вулиці Карпенка-Карого (під залізничним мостом) та по проспекту Відродження (в районі міської лікарні) не розрахована і не може одночасно прийняти велику кількість дощових вод, що призводить до тимчасового підтоплення вулиць», – зазначено у відповіді на інформаційний запит. 

У департаменті ЖКГ зазначають, що поки ремонтувати зливну каналізацію у Луцьку не планують.

«Проведення робіт із збільшення пропускної спроможності мережі зливної каналізації в зазначених районах на 2023 рік не передбачається», – додали в ЖКГ.

Аби уникнути масових підтоплень, резюмують у департаменті, були створені спеціальні мобільні бригади. Вони «забезпечують очищення решіток зливної каналізації від поліетиленових пакетів, нанесеного бруду, листя, трави та іншого».

Чи ремонтуватиметься зливна каналізація в майбутньому – невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024